Glasnogovornik Ukrajinskog rukometnog saveza Sergiy Tsukilo obavijestio je Europsku rukometnu federaciju (EHF), ali i Hrvatski, Francuski i Češki rukometni savez da ukrajinska ženska seniorska reprezentacija želi nastaviti kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2022. godine koje će zajednički organizirati Slovenija, Crna Gora i Sjeverna Makedonija.

Susreti se ne mogu igrati u Ukrajini zbog ratnog stanja, ali ukrajinske rukometašice spremne su igrati na neutralnom terenu. 

Dosad su odigrale dva kola. U prvom susretu pobijedile su Hrvatsku u Rijeci 22:23, a u 2. kolu poražene su od Francuske 28:25.

U 3. i 4. kolu trebale bi igrati protiv Češke. Prvobitna odluka EHF-a bila je da se oba susreta igraju u Češkoj 5. i 6. ožujka, ali je zbog ratnih zbivanja i nemogućnosti treniranja, odnosno putovanja sve otkazano. 

U 5. kolu Ukrajina je trebala ugostiti Hrvatsku u Zaporožju 20. travnja 2022. te je Ukrajina izrazila spremnost da sve preostale susrete igra na neutralnom terenu o čemu će odluku donijeti u dogovoru s Europskom rukometnom federacijom. 

Hrvatska je već precizirala da će završni susret 6. kola kvalifikacija igrati u Poreču 24. travnja protiv Češke. S Ukrajinom bi trebala igrati tri dana ranije, još nije poznato gdje.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!