Pokojni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kćer Ana-Mariju (37) dobio je sa suprugom Vesnom kad se vratio sa odsluženja vojnog roka. Djevojka koja na pogrebu nije zaustavljala suze bila je njegov veliki ponos i to nikad nije skrivao. Prije tri godine čestitao joj je rođendan putem službene Facebook stranice kada je podijelio emotivni video s fotografijama s kćeri napisavši: “Ana-Marija i tata, prije ‘malo’ godina”.

Tijekom svih godina koliko je njezin otac bio gradonačelnik nastojala je čuvati svoju privatnost držeći distancu od medija. Jedini intervju dala je 2009. kad se Bandić kandidirao za predsjednika države.

– Kad me netko pita kako se prezivam, ne moram dva puta ponavljati. Moje prezime klasična je priča, svi misle da mi je život zbog njega bajka. Ne mislim reći da mi nešto nedostaje, ali zbog sebe želim svima dokazati da se znam brinuti za sebe i da ne moram živjeti pod staklenim zvonom, rekla je tada za Večernji list

Pohađala je zagrebački MIOC nakon kojeg upisuje medicinu. Kada je shvatila da ne želi biti liječnica upisala je Prirodoslovno – matematički fakultet i diplomirala 2012. godine nakon čega se zaposlila u jednoj informatičkoj tvrtki.

Početkom prošle godine ime joj se spominjalo u medijima kada se doznalo da je stan na Trgu Petra Petretića koji je u njezinu vlasništvu kupljen gotovinom. Nekretnina je to od 68,52 četvornih metara, koštala je 854 tisuće kuna, a Bandićeva ju je supruga za 1474 eura po kvadratu kupila kod obiteljskih prijatelja Željka i Dragice Šelendić. Na račun im je odmah uplatila veći dio, odnosno 720 tisuća kuna, kojeg je, kako je Bandić rekao, dobila od prodaje maminog stana u Preradovićevoj ulici. Međutim taj isti novac nije vidljiv na Bandićevoj imovinskoj iskaznici.

Milan Bandić često je isticao da je ponosan na kćer, a jednom prilikom za Novu TV je kazao: “Moju kćer nitko ne može zamijeniti. Moja Ana-Marija živi, vidite da za nju nitko ne zna, znači da je dobra cura. Inače, drugi bi na njenom mjestu prevrnuli Zagreb naopako.”

PIŠE VINKO PAIĆ/slobodnadalmacija.hr

error: Content is protected !!