Armenska televizija AMPTV u zadnji čas se odlučila povući s ovogodišnjeg Eurosonga. Athena Manoukian koja je trebala nastupati s pjesmom ‘Chains On You’ tako naposljetku neće doputovati u Rotterdam s ostalim izvođačima, prenosi Index.

Odluka je donesena zbog krizne situacije u kojoj se Armenija nalazi zbog rata sa susjednim Azerbejdžanom. Dvije zemlje zaratile su oko pokrajine Gornji Karabah, a ishod je bio nepovoljan za Armence. Uz to je nedavno izvršen i državni udar u kojem se pokušalo svrgnuti premijera.

S televizije su poručili da su pokušali učiniti sve da njihov kandidat stigne na natjecanje, ali ih je izvanredna situacija u tome spriječila.

– Nakon pažljivih i detaljnih razgovora Armenska javna televizija odlučila je povući se s Eurosonga 2021., uzimajući u obzir posljednje događaje, kratkoću vremena za produkciju, kao i druge objektivne razloge zašto je pravo sudjelovanje Armenije na Eurosongu 2021. nemoguće, poručili su.

Još se ne zna hoće li Armenija biti penalizirana što je tako kasno odustala od natjecanja s obzirom da nas još samo 10 dana dijeli od krajnjeg roka za predaju pjesama i nastupa.

– Europska radiotelevizijska unija duboko žali što se AMPTV odlučio na povlačenje s ovogodišnjeg Eurosonga. Armenija ima sjajne rezultate na Eurosongu i uvijek donosi uzbuđenje i kvalitetne nastupe na pozornicu. Razumijemo odluku o povlačenju i nedostajat će nam njihova predanost radu i profesionalna delegacija u Rotterdamu i nadamo se povratku 2022., rekao je glavni supervizor Eurosonga Martin Österdahl.

PIŠE PSD

error: Content is protected !!