Vijeće sudaca je ocijenilo da u konkretnoj kaznenoj pravnoj stvari osumnjičenom Enveru Bijediću ne pripada pravo imuniteta.

Vijeće sudaca Općinskog suda u Tuzli danas je odlučivalo o zahtjevu Envera Bijedića za imunitet od kaznenog gonjenja u kaznenom postupku zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo – Udruživanje radi činjenja kaznenih djela – iz člana 340. stav 1. KZ FBIH u stjecaju sa kaznenim djelom – Primanje dara ili drugih oblika koristi radi trgovine utjecajme – iz člana 382. stav 2. u vezi stava 1. i u vezi sa članom 54. KZ FBIH.

Vijeće sudaca je ocijenilo da u konkretnoj kaznenoj pravnoj stvari osumnjičenom Enveru Bijediću ne pripada pravo imuniteta. U obrazloženju rješenja suda navedeno je da Zakon o imunitetu Bosne i Hercegovine ne poznaje djelomično pozivanje prava na imunitet, niti je to pravo podijeljeno na faze kaznenog postupka, već samo isključivo da se osoba može pozvati na pravo na imunitet da je postupak koji predstavlja osnova za pokretanje tog kaznenog postupka izvršen u okviru njegovih dužnosti.

Sud će danas donijeti i odluku po prijedlogu Kantonalnog tužiteljstva TK od 26.02.2021.godine, za donošenje dodatne mjere zabrane , da se protiv osumnjičenog Envera Bijedića izrekne mjera zabrane obavljanja dužnosti zastupnika u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Općinskog suda Tuzla, prenosi TIP.ba.

Dnevnik.ba

error: Content is protected !!