Meso najprije pripremite pa ih ubacite u pećnicu, a na kraju završite na grill tavi.
Trebat će vam:
- 500 g deblje odrezanog rumpsteaka, rib-eye, T-bone odreska (min. 3 cm debljine)
- sol, papar
- 1 jušna žlica masti ili maslinova ulja
- 1 jušna žlica maslaca
Priprema:
Meso temperirajte i dobro posušite, posolite i popaprite. Ako imate vremena, najbolje je začiniti odreske i ostaviti preko noći u hladnjaku da omekšaju i isuše se. Pećnicu zagrijte u rasponu od 95 do 135 stupnjeva, meso stavite na izdignutu rešetku od posude za pečenje i stavite peći 15 – 25 minuta, ovisno o debljini. Ako imate termometar, želite postići temperaturu u unutrašnjosti mesa oko 48 stupnjeva (za medium). Kada je odrezak gotov u pećnici, u grill tavu stavite ulje i dobro je zagrijte – toliko da se ulje ne počne dimiti, dodajte maslac te stavite odrezak. Ovisno o debljini, pecite 3 – 5 minuta sa svake strane (ako ima kost, prvo stavite minutu-dvije na kost da se zapeče) podlijevajući umakom. Odrezak se može odmah jesti – ne treba se odmarati.
Izvor:pogled.ba