Mladu Splićanku Đanu Smajo upoznali smo u pjevačkom natjecanju RTL-a “Zvjezdice” u kojem je osvojila drugo mjesto (pobjedu je u toj prvoj sezoni odnijela Mia Negovetić).

Prošle godine maturantica splitske II. gimnazije sudjelovala je i na Dori gdje se opet planira vratiti, jer joj je velika želja jednog dana zapjevati na Eurosongu.

Unatoč školskim obvezama i pripremama za upis na fakultet, Đana pronalazi vremena i za svoju najveću ljubav, pa je tako lansirala novi singl, koji je naišao na velike pohvale, kako struke, tako i publike. Nema sumnje, za Đanu ćemo u budućnosti još itekako čuti.

Nedavno je u eter puštena vaša nova pjesma “Tvoja draga ne zna”. Gledajući spot stječe se dojam kako je ona mala djevojčica Đana iz RTL-ovih “Zvjezdica” odrasla. Osjećate li da je ovo prekretnica u vašoj karijeri?

Đana iz RTL- ovih “Zvjezdica” i Đana danas definitivno su ostale iste. Razlika je samo u napretku kojeg sam tijekom godina stekla usavršavajući svoj glas pa i stas.

Neznam je li “Tvoja draga ne zna” prekretnica, ali je nešto što mi jako odgovara jer uživam u izvođenju te pjesme. To je stil koji volim pjevati, taj funky, soul, pop zvuk u kojem možemo prepoznati stranog Bruna Marsa, ali i našeg pokojnog Dina Dvornika.

Kako je bilo surađivati s Mikijem Noplingom koji je napisao glazbu, tekst i aranžman?

Mikija znam od djetinjstva. Sjećam se da smo kod njega u studiju kao djeca snimali razne covere dok sam bila član udruge Music Talents.

Miki je jedna pretalentirana ličnost i bilo je jako lagano i ugodno raditi s njime. Slušali smo jedno drugo, uvažavali mišljenja i napravio je pjesmu koja nam se oboma svidjela.

U Splitu je poznat kao jedna osebujna persona. Nadam se da ću nastaviti surađivati s njim i raditi na još boljim stvarima.

Hoćete li i dalje surađivati s Lukom i Random, sinovima Tomislava Mrduljaša i Gibonnija, s čijom ste se pjesmom “One” predstavili prošle godine na Dori?

Luku i Randa upoznala sam preko zajedničkog prijatelja. S pjesmom “One” predstavili smo se na prošlogodišnjoj Dori i dosegli sjajno sedmo mjesto, što je za mene bio velik uspjeh s obzirom na to da sam bila netko za koga šira javnost ne zna.

Svi smo mladi, atmosfera je bila opuštena i bilo je jako zabavno raditi na pjesmi. Iznimno sam zahvalna obojici na ukazanoj prilici.

Što kažete na pobjedničku pjesmu ovogodišnje Dore “Tick-Tock”?

Pjesma “Tick – Tock” je pravo osvježenje koje Hrvatska šalje na Eurosong. Jako je pamtljiva, brzo ulazi u uho i sama se nađem pjevajući ju po kući.

Pratim Eurosong dugi niz godina. Moja mama i ja pravi smo fanovi Eurosonga. Analiziramo, komentiramo, predviđamo finalni ishod natjecanja… U svakom slučaju pjesma “Tick-Tock” mi je tip-top.

Kakav plasman predviđate Albini?

Albina je moja prijateljica i kolegica s pjevanja, privatno se družimo. Želim joj najveći plasman koji se može zaželiti, prvo mjesto. Ukoliko i ne pobjedi, sigurna sam da će ući u top pet. Ona je divna, dobra osoba koja definitivno zaslužuje sve najbolje.

Planirate li se opet prijaviti na Doru?

Zašto ne! Dora je natjecanje u kojem se pokažeš u pjevačkom i scenskom izdanju, a stepenica je da odeš i na Eurosong. Mislim da je svakom pjevaču san biti na pozornici Eurosonga i predstavljati svoju državu.

Po čemu najviše pamtite sudjelovanje u showu “Zvjezdice”?

Show mi je donio puno lijepih uspomena. Stati na toliku pozornicu kad si mali i uz to osvojiti visoko drugo mjesto, veliko je ostvarenje sna.

Upoznala sam mnoštvo prijatelja s kojima sam i danas u kontaktu. Mentori poput Alke Vuice, gospodina Šljivca i Enisa Bešlagića uvuku se u srca kad čuješ komentare podrške prema svim kandidatima. Tada znaš da si na pravom putu i da samo treba ići naprijed.

Biste li opet voljeli sudjelovati u nekom reality showu?

“The Voice” je reality show u kojem bih voljela sudjelovati. Zadnje sam dvije sezone propustila zbog manjka godina. Mislim da taj show pokaže sve kvalitete pjevača i njegova glasa i smatram da bih na takvoj platformi imala što pokazati.

Imate samo 17 godina. Je li vam teško uskladiti pjevačke i školske obveze? Imaju li profesori razumijevanja?

Trenutno sam maturantica II. gimnazije i spremam se za maturu i upis na fakultet. Još od osnovne škole uspijevam balansirati pjevačke i školske obveze i svi su mi profesori oduvijek davali veliku podršku i imali razumijevanja. Ovim putem im se javno zahvaljujem.

Želite li još uvijek nakon završetka gimnazije upisati medicinu?

Medicinu više ne planiram studirati, to mi sad nije opcija. Međutim, probat ću studirati granu medicine – psihologiju, socijalnu pedagogiju ili nešto slično. Držite mi fige!

Je li teško u Splitu graditi glazbenu karijeru?

Općenito je jako teško graditi glazbenu karijeru, ne samo u Splitu. Svakim danom moraš raditi na sebi, na svom usavršavanju… Svakom pjesmom moraš pokazati napredak, a to je jako teško i zahtjeva puno rada i odricanja. Ja sam spremna na takav rad i na to se pripremam od ranog djetinjstva jer je pjevanje moja najveća ljubav.

Da imate priliku s kime biste voljeli otpjevati duet?

Mnogo je muških kolega koji bi mi po glazbenom izričaju odgovarali, ali možda bi zanimljiviji bio moćni ženski duet s jednom od mnogih talentiranih kolegica poput Mie Negovetić, Lorene Bućan ili Albine s kojom sam već imala priliku pjevati.

Mislim da u nas nema dovoljno takvih dueta i bila bi to prava eksplozija girl powera!

Piše Vinko Paić/slobodnadalmacija.hr

error: Content is protected !!