Predsjednica Sindikata srednjih škola u Zapadnohercegovačkoj županiji (ŽZH Jasminka Petric izjavila je kako je štrajk upozorenja koji će se održati danas u svim srednjim školama na području te županije još jedan u nizu pokušaja Sindikata da ih županijska vlast shvati ozbiljno te da se, kako je kazala, počne odgovorno ponašati prema njima i učenicima.

Po njezinim riječima, štrajk upozorenja održat će se četvrti školski sat u obje smjene.

– Štrajk upozorenja najbezbolniji je potez koji smo mogli napraviti jer nastava trpi minimalno. Ovo je naš pokušaj da nas županijska vlast shvati ozbiljno, te da se počne odgovorno ponašati prema nama, a samim time i prema učenicima – rekla je Petric u izjavi za Fenu i dodala kako još uvijek nikakav službeni stav ili poziv na sastanak Vlade ŽZH nisu dobili.

Istaknula je kako će, ukoliko ne dobiju odgovor kakav očekuju, članovi Sindikata anketnim ispitivanjem odlučiti što dalje.

– Ne smatramo da je ovo neko posebno nepovoljno vrijeme za povišicu plaće jer se proračunska sredstva mogu pravednije i pametnije preusmjeriti, a zna se da je lošije prošlogodišnje poslovanje ublaženo inozemnim financijskim injekcijama – navela je Petric.

 Predsjednica sindikata srednjih škola u ŽZH-a naglasila je i važnost potpisivanja kolektivnog ugovora.

– Indikativno je i stanje u drugim županijama, u šest je županija prošle godine potpisan kolektivni ugovor i dogovorene povišice plaća nakon proglašenja pandemije. U preostale tri županije postojeći kolektivni ugovori primjenjuju se bez problema i zastoja. Nije moguće da je samo ŽZH pogođena koronom – zaključila je Jasminka Petric.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!