Dom zdravlja Ljubuški,  zajedno sa projektnim partnerima Domom zdravlja Zenica, Domom zdravlja Podgorica iz Crne Gore, te vodećim partnerom Domom zdravlja Metković od prošle godine sudjeluje u prekograničnom projektu INTERREG IPA usmjerenom na poboljšanje palijativne skrbi.

Nakon prvog susreta koji je održan jučer u hotelu Bigeste, danas je održana zajednička radionica svih sudionika projekta pod nazivom „Train the trainers radionica- Suvremene spoznaje o palijativnoj medicini“ koju su vodili prof.dr.sc. Marijana Braš, prim.dr.med i prof.dr.sc Veljko Đorđević prenoseći prisutnima svoja dugogodišnja iskustva rada u palijativnoj medicini.

U sklopu radionice na temu „Iskustva Doma zdravlja Ljubuški u palijativnoj skrbi“ govorili su dr. Ivan Landeka, ravnatelj DZ Ljubuški i glavna sestra Centra za palijativnu skrb (Hospicij Božanske milosti) koji djeluje u sklopu Doma zdravlja Ljubuški od 2013. godine, mag. sestrinstva Marijana Mucić.

Cilj projekta je održavanjem tematskih radionica prenositi iskustva i znanja, a nakon danas održane bit će upriličene i druge radionice koje će biti ciljano namijenjene za liječnike i medicinsko osoblje, članove obitelji palijativnih bolesnika, socijalne radnike i predstavnike lokalnih vlasti.

Poslušajte što su o projektu i svojim iskustvima za Radio Ljubuški rekli dr. Ivan Landeka i  glavna sestra Hospicija Ljubuški mag. sestr. Marijana Mucić.

error: Content is protected !!