Federalna uprava za inspekcijske poslove naložila je uklanjanje kružnog toka na magistralnoj cesti M-6 na zapadnom izlazu iz Ljubuškog.

U skladu s odredbama Zakona o prostornom planiranju i korištenju zemljišta na razini Federacije Bosne i Hercegovine i propisa donesenih za njegovo provođenje, federalni građevinski inspektor je, u postupku provođenja inspekcijskog nadzora po službenoj dužnosti, 24. veljače 2021. godine izvršio inspekcijski nadzor nad postupanjem sudionika u građenju u svojstvu investitora, odnosno izgradnji kružnog toka na magistralnoj cesti M-6 na dionici između Gruda i Ljubuškog.

Shodno nalazima inspekcijskog nadzora, postupajući federalni inspektor je 3. ožujka 2021. godine investitoru radova izdao rješenje broj: UP1-10-19-2-00732/2021-1002-2-P, kojim se nalaže upravna mjera uklanjanja izgrađenog objekta, te uspostavljanje prijašnjeg stanja dijela magistralne ceste, na koje je izvođač radova u zakonskom roku, 9. ožujka 2021. uputio žalbu.

S obzirom da je upravni postupak u tijeku, te da se u ovom predmetu i u nadležnom tužiteljstvu vodi istražni postupak, u ovom trenutku nismo u mogućnosti davati više informacija, kako ne bismo ugrozili radnje nadležnog tužitelsjtva, odnosno mogućnost pokretanja i vođenja kaznenog postupka u ovom slučaju, stoji u odgovoru upućenom portalu Hercegovina.info.

Naručitelj projekta je Javno poduzeće Ceste Federacije BiH d.o.o., a za isti je prema natječaju bilo izdvojeno 931.623 marke bez PDV-a.

Izvor: Vrisak.info

error: Content is protected !!