Obitelj pokojnog gradonačelnika Zagreba Milana Bandića preko Odvjetničkog ureda, a vezano za medijske napise o okolnostima i smrti pokojnika, zamolila je “sveopću javnost da ih se poštedi medijskog linča”, u ime ljudskog dostojanstva i prava na privatni život.

Medijima se obitelj pokojnog gradonačelnika Bandića obratila preko punomoćnika, zagrebačkog Odvjetničkog ureda Ksenije Vržine.

– Obraćam Vam se kao punomoćnik obitelji pokojnog gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića u vezi medijskih natpisa o okolnostima i smrti pokojnika te molim sveopću javnost da ih se se poštedi medijskog linča, istaknula je u priopćenju odvjetnica Vržina.

Navodi da su “neposredno nakon smrti pokojnog gradonačelnika Grada Zagreba, Milana Bandića, razni mediji počeli objavljivati i prenositi uvredljive i klevetničke navode o pokojniku. zbog čega su prodrli u privatnost pokojnika, ali i u privatni život njegove obitelji”. Dodaje kako je obitelj Milana Bandića, “za vrijeme dok je pokojnik obnašao funkciju gradonačelnika Grada Zagreba, izbjegavala javni život i medije, te to namjerava i u budućnosti”.

Odvjetnica Vržina ocjenjuje da su “uvredljivim i klevetničkim objavama o pokojniku, mediji prekršili pravila humanosti i pijeteta, povrijedili su pravo osobnosti, čast, ugled, dostojanstvo, privatnu i intimnu sferu pokojnika i njegove obitelji, čime su nanijeli veliku duševnu bol obitelji pokojnika”.

– Svaka obitelj, pa tako i obitelj pokojnog Milana Bandića, ima se pravo dostojanstveno oprostiti od svog voljenog pokojnika, a što uvredljivi i klevetnički navodi u medijima ne dozvoljavaju. Ljudsko dostojanstvo i pravo na privatnost i privatni život su nepovredivi i zajamčeni Ustavom Republike Hrvatske i Poveljom Europske unije o temeljnim pravima, te stoga zahtijevam u ime obitelji Bandić da se navedena prava poštuju, jer će u protivnom obitelj Bandić sukladno pozitivnim propisima Republike Hrvatske biti primorana zatražiti zaštitu od nadležnih tijela, navodi se u priopćenju.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!