Hrvatska agencija za lijekove (HALMED) i Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) istražuju smrt 91-godišnje žene koja je preminula tri dana nakon cijepljenja AstraZenecom.

Kako piše Jutarnji list, 91-godišnja žena preminula je od plućne embolije tri dana nakon što je cijepljena, a slučaj se trenutačno istražuje.

“HALMED je pokrenuo postupak ocjene slijedom zaprimanja inicijalne prijave dana 7. ožujka. ​S obzirom na to da inicijalna prijava nije sadržavala dovoljno informacija za ocjenu povezanosti sumnje na nuspojavu i cjepiva, zatraženi su dodatni podaci”, kažu u HALMED-u i dodaju da je u tijeku postupak prikupljanja potrebnih podataka te njihove ocjene, a konačni zaključak bit će donesen u što skorijem roku.

Capak: Tromboembolija nije rijetkost, lako je moguće da se slučajno poveže s cijepljenjem

“Znam da imamo jedan slučaj smrti od tromboemoblije od AstraZenece, radi se o 91-godišnjoj osobi. Komisija je zaključila da ta dva događaja nisu povezana. Tromboembolija nije rijetkost, svaki tjedan na sto tisuća događa se jedan takav slučaj. Lako je moguće da se slučajno poveže s cijepljenjem”, rekao je Krunoslav Capak za N1.

Izvor:N1

error: Content is protected !!