Portugalci dulje ozbiljno ulažu u rukomet, pa su posljednjih godina stvorili ozbiljnu reprezentaciju. I sad žele “rušiti velikane” te se prvi put u povijesti plasirati na Olimpijske Igre.

Portugal je u jučerašnjem dvoboju bez većih problema s 34-27 (15-11) svladao Tunis, napravio maleni korak prema konačnom cilju. No cijele pripreme portugalskih rukometaša pale su u drugi plan, tamošnji je sport krajem veljače pogođen velikom tragedijom, iznenađujućom smrću reprezentativnog im vratara Alfreda Quintane (32), piše 24sata.hr.

– Ne, ovo za nas nisu bile normalne pripreme, daleko od toga. Posljednjih se tjedana nismo uspjeli potpuno posvetiti rukometu, ali smo pokušali dati sve od sebe – iskreno kaže portugalski izbornik Paulo Pereira.

Velika tragedija šokirala je sportsku javnost, ali i po mnogima i dodatno ujedinila portugalsku reprezentaciju koja se sad prvi put u povijesti želi plasirati na Olimpijske igre.

– Teško nam je, ali život ide dalje. Činjenica kako je Quintana bio jedan od najstarijih članova naše svlačionice nas je dodatno ujedinila, pred nama su tri najvažnije utakmice u povijesti portugalskog rukometa. Ma donedavno nitko nije mogao ni pomisliti da ćemo se boriti za Olimpijske igre – kaže Tiago Rocha (35), pivot Sportinga i jedan od najiskusnijih portugalskih rukometaša.

No i njih muče ozljede, Pereira na raspolaganju nema dva važna igrača, ozlijeđene Gilberta Duartea (nema ga u Francuskoj) i Alexisa Borgesa (s reprezentacijom je u Montpellieru, ali ni protiv Tunisa nije igrao), pa Portugalci najavljuju kako će i danas puno igrati “sedam na šest”. Živi bili pa vidjeli. A Quintanu na golu mijenja Gustavo Capdeville…

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!