NK Široki je u derbiju 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na Pecari savladao aktualnog prvaka Sarajevo rezultatom 1:0.

Nakon nešto laganijeg uvoda u utakmicu s obje strane, domaći prvi stvaraju šansu u ovom susretu.

Umalo da prvi udarac Širokog završi u mreži gostiju, sjajno Vukoja šutira sa 20-ak metara, a goste spašava prečka.

Široki je u tim trenucima kontrolirao igru. Bili su bolji tim na terenu, a gosti do daha dolaze tek nakon nekih 20 minuta igre. U 28. minuti  Hebibović je u stopostotnoj šansi. Izašao je igrač Sarajeva sam pred Miškića, a golman Širokog sjajno brani i spašava svoj tim.

Do kraja prvog dijela meča igralo se dosta čvrsto. Vrijedi izdvojiti još jednu obranu Miškića nakon udarca Mešanovića, te neprecizan pokušaj Majića za domaće.

Široki odlično ulazi u nastavak meča i u 52. minuti dolazi do gola i prednosti. Obrana Sarajeva je nakon jednog centaršuta sa lijeve strane zaboravila  na Ikića koji zabija gol za prednost domaćeg tima od 1:0.

Pokušao je trener gostiju Danimir Milkanović koji mijenja Vinka Marinovića da napravi nešto u igri svog tima određenim izmjenama nakon primljenog gola.

Sarajevo je preuzelo kontrolu nad igrom, međutim, akcije su bile potpuno bezidejne i nije bilo kvalitetne završnice pred golom Širokobriježana.

Domaći su u 68. minuti ostali sa igračem manje. Zvonimir Begić je dobio drugi žuti karton nakon što je spriječio kontranapad Sarajeva i pred Širokim je bio jako težak zadatak da sačuvaju prednost do kraja meča.

Ipak, u tome su uspjeli. Zatvorio je Toni Karačić utakmicu, Sarajevo je preko Sušića u 81. minuti uzdrmalo prečku, ali to je bilo sve od njih u večerašnjem susretu te su Širokobriježani došli do bodova koji su ih potvrdili na 2. mjestu na premijerligaškoj ljestvici. 

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!