Kanye West, Beyonce i Billie Eilish osvojili su prve Grammyje na svečanosti glazbene industrije koja se nada oporavku nakon godinu dana pandemije.

West je dobio nagradu za svoj gospel album “Jesus is King,” a Beyonce za najbolju snimku “Brown Skin Girl” koju je podijelila sa svojom devetogodišnjom kćeri Blue Ivy.

Nagrade su objavljene prije glavnog prijenosa na tv mreži CBS, a riječ je hibridnom spektaklu, sklopljenom od ranije snimljenih izvedbi i javljanja uživo, ali bez uobičajene publike tisuća glazbenika i djelatnika glazbene industrije.

Eilish, tinejdžerica iz Los Angelesa koja je dominirala lanjskim Grammyjima, ove je godina osvojila nagradu za svoju temu iz najnovijeg filma iz sage o Jamesu Bondu “No Time to Die.” Eilish (19), ima i nominacije za svoju baladu “Everything I Wanted.”

Beyonce, inače najviše nominirana žena u povijesti Grammya, ukupno 79, ove godine ima devet nominacija i uglavnom je riječ o glazbi koja slavi crnačku kulturu u godini rasnih nemira u Sjedinjenim Državama. Međutim, Beyonce nije na popisu glazbenika za trosatni spektakl, na kojem nastupaju Taylor Swift, korejski pop band BTS, zatim Megan Thee Stallion, Eilish, Harry Styles, latino zvijeda Bad Bunny i crna counry pjevačica Mickey Guyton.

Dobitnike bira nekih 11.000 članova Recording Academy.

Swift i britanska pjevačica Dua Lipa imaju šest nominacija kao i reper Roddy Ricch. Južnokorejski band BTS uspio je u Sjedinjenim Državama osvojiti prvu veliku nominaciju za Grammya svojim hitom “Dynamite” na engleskom jeziku, a u nedjelju će nastupiti iz svoje domovine.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!