Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša Zapadnohercegovačke županije Miroslav Ramljak izjavio je u ponedjeljak za Fenu kako će do kraja godine biti gotova projektna dokumentacija za izgradnju brze ceste Mostar – Široki Brijeg – Grude – granica RH.

Podsjetio je kako je ta cesta uvrštena na popis prioriteta FBiH.

– Znamo što znači svaka cesta kroz Hercegovinu koja će nas prometno povezati s Mostarom, kao sveučilišnim, kulturnim i gospodarskim središtem Hercegovine te Republikom Hrvatskom i autocestom prema Splitu. Izgradnja bi krenula od Pologa prema Grudama, a detaljnije će se znati ovisno o financijskim mogućnostima – kazao je ministar Ramljak.

Spomenuta cesta bit će duga 64 kilometra, a omogućit će da se iz Mostara do granice s Republikom Hrvatskom stigne za oko pola sata.

– Naše magistralne ceste su dijelom preopterećene, a dijelom ugrožene prevelikom izgradnjom objekata u samom koridoru tih cesta, zbog čega je izgradnja ove brze ceste od velike važnosti za Županiju Zapadnohercegovačku, kao i za cijelu Hercegovinu. Do kraja godine će biti gotova projektna dokumentacija za izgradnju ove brze ceste – naglasio je županijski ministar prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša.

/HMS/

error: Content is protected !!