Vršitelj dužnosti tajnika Skupštine općine Srebrenica Zekerijah Hadžić potvrdio je da su novoizabrani odbornici danas prihvatili certifikate i potpisali prihvaćanje mandata u srebreničkom parlamentu.

Precizirao je da je 18 odbornika potpisalo preuzimanje certifikata i prihvaćanje mandata u Skupštini općine, da je Ćamil Duraković to učinio elektronskim putem jer je u izolaciji, a da su se Zulfo Salihović, koji je također u izolaciji, i Velibor Rankić, koji je na službenom putu, usmeno izjasnili da prihvaćaju mandate i da će preuzeti certifikate kada se steknu uvjeti.

Hadžić je istaknuo da se svih šest izabranih bošnjačkih odbornika pismeno ili usmeno izjasnilo da prihvaćaju odborničke mandate iako su ranije najavljivali da to neće učiniti, te da nitko nije prepustio mandat sljedećem po broju osvojenih glasova sa stranačke liste.

Prema Hadžićevim riječima, krajnji rok za preuzimanje certifikata i preuzimanje mandata je 18. ožujka.

On je naveo da je stručna služba Skupštine općine Srebrenica sve pripremila za zakazivanje i organiziranje konstitutivne sjednice lokalnog parlamenta, o čijem se zakazivanju trebaju dogovoriti i odlučiti politički subjekti, odnosno izabrani odbornici.

Hadžić je podsjetio da je Središnje izborno povjerenstvo BiH 3. ožujka potvrdilo rezultate lokalnih izbora za općinu Srebrenica, provedenih 15. studenog i ponovljenih 21. veljače, te da je od dana potvrđivanja rezultata rok mjesec dana za održavanje konstituirajuće sjednice Skupštine općine.

Očekuje se da će načelnik općine Mladen Grujičić već sutra započeti konzultacije o formiranju skupštinske većine i da će za sedam do 10 dana biti zakazana konstituirajuća sjednica srebreničkog parlamenta, koji broji 21 odbornika.

/HMS/

error: Content is protected !!