Suparnik zagrebačkog Dinama u osmini finala Europske lige, Tottenham poražen je u londonskom derbiju od Arsenala sa 1-2 u susretu 28. kola engleskog prvenstva.

Jose Mourinho je nakon utakmice bio nezadovoljan rezultatom, igrom svoje momčadi u prvom dijelu, ali i suđenjem.

– Ne sjećam se kada smo prvo poluvrijeme odigrali tako loše. Možda prvo poluvrijeme protiv Sheffield Uniteda prije zaključavanja. Jedine dvije stvari koje su bile pozitivne u prvom poluvremenu bile su nevjerojatan gol i rezultat 1-1. Rezultat nije bio odraz prvog poluvremena, bili smo jako slabi, kazao je Mourinho za klupsku TV.

Tottenham je poveo je u 33. minuti “rabonom” Erika Lamele, no Arsenal je okrenuo rezultat golovima Martina Odegaarda (44) i Alexandrea Lacazettea (64-11m). Tottenham je od 76. minute igrao s igračem manje nakon što je pocrvenio strijelac Lamela.

– Odmah smo se popravili u drugom poluvremenu. Ali čak i s 10 igrača i rezultatom 1-2, bili smo momčad. Igrali smo intenzitetom i s velikom željom i zaslužili smo bod nakon sveg što smo napravili u zadnjih 20 minuta igrajući s jednim igračem manje i sa šansama koje smo stvorili, dodao je portugalski stručnjak.

Mourinho smatra kako su suci napravili pogrešku dosudivši kazneni udarac za “Topnike”.

– Ne želim to nazvati kaznenim udarcem, to je bila sudačka pogreška. Sudac je donio pogrešnu odluku, a VAR je njegovu pogrešnu odluku potvrdio, naglasio je Mourinho nakon devetog ligaškog poraza ove sezone.

Mourinho je u derbiju protiv Arsenala pretrpio još jedan udarac, ostao je bez Son Heung-mina koji je zbog ozljede mišića izašao već u 19. minuti.

Južnokorejski reprezentativac jedna je od najvažnijih Mourinhovih karika, u 27 ligaških nastupa zabio je 13 golova.

– To je nogomet. Ne znam koliko će dugo izbivati, vidjet ćemo nakon što ga pregledaju liječnici, rekao je Mourinho.

Spursi se trenutačno nalaze na sedmom mjestu sa 45 bodova, šest manje od Chelsea koji drži četvrtu poziciju, posljednju koja osigurava Ligu prvaka.

Idući nastup Tottenham će imati 18. ožujka u Zagrebu protiv Dinama u uzvratnom susretu osmine finala Europske lige. Londonski sastav je u prvom susretu na svom terenu slavio sa 2-0.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!