Splitska radijska voditeljica Nina Slišković Goleš, nedavno je rodila svoje prvo dijete. Ona i suprug Dino Goleš, reporter i voditelj Vijesti na Novoj TV dobili su sina kojem su odlučili dati pravo dalmatinsko ime – Šimun.

– Na svijetu sve. Ni manje ni više. Moj Šimun, napisala je Nina na Instagramu uz njihovu prvu zajedničku fotografiju iz bolnice Sveti Duh, a čestitke su se ubrzo počele nizati sa svih strana.

Kako teku prvi dani majčinstva?

Bolje nego sam se nadala, evo iskreno. Čini mi se da svi u kontekstu tih prvih dana i tjedana majčinstva puno pričaju o umoru, nespavanju i manjku vremena, a premalo o popratnoj sreći koja zaista briše sve te male negativne stvari. Stvarno uživam u ovim danima i svojoj bebi, a imam i sreću što su mi mama i seka uskočile u pomoć ovih prvih par tjedana, zbog čega i dalje normalno funkcioniram i stignem uz brigu o bebi i uživati u njoj. Čak i oni dani koji su pomalo naporni, teški ili strašni, i dalje su iznad svega magični. Rekla sam baš nedavno da vjerojatno nisam bila nikad umornija a sretnija. Super je što ovakva sreća briše sve drugo, pa i podočnjake.

Na koga više maleni Šimun nalikuje, vas ili Dina?

Čini mi se da je Šimun mix nas dvoje. Vidim u njemu Dinove oči i oblik glave, ali i svoj nos i usne. Sigurno je i da će fizičkom konstitucijom biti dvometraš na tatu. Tako za sada stvari stoje, vrijeme će pokazati jesmo li u pravu. Ali ovim omjerom i raspodjelom smo svi zadovoljni.

Što vam je najlakše, a što najteže otkako ste postali mama?

Ne mogu reći da mi je išta preteško, ali evo recimo treba se naviknuti na rascjepkan san noću… Ne dramim oko toga, ali da mi je pjesma buđenje svaka tri sata, i nije baš. Najlakše mi pada satima buljiti u svog sina. Da mi je netko rekao da ću dane umjesto da spavam kad beba spava provoditi neumorno gledajući u njega kako spava, rekla bih mu da je malo lud… Ali, evo nas tu gdje jesmo.

Kakve su reakcije prijatelja na ime Šimun? Jeste li dugo birali ime?

Ime smo izabrali bez puno kompliciranja. Prijedlog je bio moj, inače sam zaljubljena u tradicionalna imena, u obitelji smo imali jednog Šimuna, mog pradjeda, sjajnog čovjeka, pa mi se svidjela ideja da je došlo vrijeme za još jednog sjajnog Šimuna. Dinu se ime također svidjelo i to je bilo to. Ime Šimun u ovim krajevima i nije toliko često, pa su neki od prijatelja bili pomalo iznenađeni izborom, ali generalno su reakcije super. Sad jesu li samo pristojni ili im se ime stvarno sviđa, to ćete morati njih pitati.

Rodili ste na carski rez. Kako ide oporavak?

Ma super! Ne znam kakvi to čudotvorci rade na Svetom Duhu ali ja sam se već na izlasku iz rodilišta osjećala k’o leptirić, a danas, dva i pol tjedna od poroda, stvarno ne osjećam više gotovo nikakve posljedice. Moram zahvaliti svom doktoru Miškoviću i doktorici Bekavac koja me porodila na njihovoj stručnosti i na tome što sam se u svakom trenu osjećala mirno i sigurno. Mislim da je to ogroman i važan faktor u svakom porodu, i u biti onaj koji u konačnici presudi s kakvom će se emocijom žena svog poroda prisjećati. A kod mene su sve emocije vezane uz tu priču najljepše moguće.

PIŠE VINKO PAIĆ/slobodnadalmacija.hr

error: Content is protected !!