Uzvratni ogled osmine finala Europske nogometne lige protiv Tottenhama najavio je ofenzivni veznjak Dinama Mislav Oršić.

Prvi susret igran u Londonu 11. ožujka dobila je momčad Josea Mourinha s 2:0 golovima Harryja Kanea.

– Očekuje nas još jedna jako teška utakmica i jako veliki izazov za nas. Bilo je teško u Engleskoj što se moglo vidjeti na terenu. Moramo se dobro pripremiti, sigurno će nam treneri pokazati neke njihove mane gdje ćemo možda moći nešto iskoristiti, rekao je Oršić istaknuvši kako će on i suigrači dati sve od sebe.

– Oni su naviknuli igrati na najvećem mogućem nivou, svaki vikend imaju jake utakmice, tako da je to za njih velika prednost, ali mi se moramo prilagoditi, dati sve od sebe i vidjeti što možemo napraviti.

U prvoj utakmici Oršić je već u prvoj minuti imao odličnu priliku za pogodak.

– Puno sam puta pogledao taj video da vidim što sam mogao drugačije i bolje napraviti, definitivno sam loše reagirao u toj situaciji. Nadam se da će u drugoj utakmici biti bolje.

Oršić je u dobroj formi, u šest utakmica, što u Europi, što u prvenstvu, zabio je pet golova uz pet asistencija, no u prvi plan ističe momčad.

– Bitno je da momčad dobro igra i da pobjeđujemo, pogotovo u HNL-u jer bez HNL-a nema Europe sljedeće godine, kaže ofenzivni veznjak Dinama.

Dvoboj Dinama i Tottenhama igra se 18. ožujka u 18.55 na stadionu Maksimir.

Marin Leovac je zbog ozljede Joška Gvardiola dočekao priliku uskočivši u prvi sastav hrvatskog prvaka.

– Vidjeli smo točno što smo pogriješili u Londonu, što smo napravili krivo. Dobro smo ih analizirali i bolje ćemo se postaviti u uzvratu, rekao je Leovac.

Naglasio je kako Tottenham nije u najboljoj situaciji u prvenstvu, zbog čega će igrati maksimalno u Europskoj ligi kako bi se preko nje kvalificirao u Ligu prvaka.

– Sigurno se neće štedjeti, ići će 100 posto, kazao je dodavši: – Svi znamo kakva je Tottenham ekipa i kakve igrače imaju. Pokazali smo da sa svima možemo igrati kod kuće i zašto ne bismo i u četvrtak. Nemamo što izgubiti.

Josip Mišić je istaknuo kako je Tottenham strašna momčad.

– Strašna su ekipa, teško im je naći manu i teško je igrati protiv njih. Morat ćemo biti otvoreniji, moramo biti koncentrirani, pokušati zabiti prvi gol, pa bi kasnije bilo lakše, izjavio je Mišić istaknuvši kako polako ulazi u formu.

– Moje samopouzdanje raste, dosta sam se tražio. Nisam dugo trenirao, sada polako ulazim i treba mi što više utakmica kako bi što bolje igrao, naglasio je.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!