Vrhovni sud potvrdio je u ponedjeljak presudu osječkog Županijskog suda kojom je odbjegli čelnik GNK Dinamo Zdravko Mamić osuđen na šest i pol godina zatvora za izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama.

Mamić se tom prilikom obratio javnosti na konferenciji za novinare iz BiH, a objavio je da više ni na koji način nije vezan uz hrvatskog prvaka.

– Tehnički da vas izvijestim, s današnjim danom, kako sam ja bio član i skupštine GNK Dinama, podnio sam na ostavku na svoje članstvo u skupštini Dinama i zatražio sam da me se razriješi funkcije savjetnika nogometnog kluba Dinama, i formalno, više nisam član nijednog tijela u Dinamu, a više nisam ni savjetnik Dinama, rekao je Mamić.

– Moj brat je podnio ostavku na mjestu trenera i sportskog direktora, a vas obaviještavam da je moja ostavka neopoziva i to je završena priča.

Najviši sud je njegovom bratu Zoranu Mamiću smanjio kaznu zatvora sa četiri godine i 11 mjeseci na četiri godine i osam mjeseci, a bivšem porezniku Milanu Pernaru sa četiri godine i dva mjeseca na tri godine i dva mjeseca. Uz to, Vrhovni sud je ukinuo presudu u dijelu koji se odnosi na optužbu da je Zoran Mamić poticao Pernara na zlouporabu te je u tom dijelu naloženo ponovljeno suđenje, priopćio je najviši sud.

Bivšem direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću je potvrđena prvostupanjska presuda kojom je osuđen na tri godine zatvora, dodao je najviši sud u priopćenju u kojem navodi samo inicijale optuženika.

U ponedjeljak je Dinamov trener i Zdravkov brat Zoran podnio ostavku na funkciju trenere i sportskog direktora “Modrih”.

– Iako se ne osjećam krivim, kako sam već ranije najavio, ako presuda bude pravomoćna ja je prihvaćam kao takvu i podnosim ostavku na mjesto glavnog trenera i sportskog direktora GNK Dinamo. Klubu želim puno sreće i sportskih uspjeha u daljnjem radu, izjavio je Mamić.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!