Izbornik muške rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat gostovao je u emisiji HTV-a “Stadion” i komentirao neslavno završene kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju.

Hrvoje Horvat je mišljenja kako je reprezentacija odigrala solidan turnir i imala dobru prezentaciju protiv Francuske na otvaranju.

– Odmah domaćin, Francuzi i tu smo se pokazali, pogotovo u prvom poluvremenu u jakom dobrom svjetlu. Bilo je teško očekivati da Francuska neće ubaciti u brzinu više, da neće uložiti sve da upiše pobjedu. Tu nam sudačke odluke nisu išle u prilog. Drugi dio, nekoliko isključenja. Francuzi su nas stigli, malo nervoze u napadu i poraz na otvaranju. Plan nam je bio pobijediti sljedeće dvije, za to smo se i pripremali. Vratili smo se iz jednog velikog minusa, pobijedili Portugal, pobijedili Tunis, ali na kraju splet okolnosti kakav jest, rekao je.

Utakmica Francuske i Portugala

Istaknuo je kako je fokus dana bio pobijediti Tunis.

– Nadali smo se cijelo vrijeme i na kraju je bilo veliko razočaranje. Vidjelo se na svim igračima. Neobično za Francusku, ne pamtim kad je tako gubila. Ne bih išao u teorije zavjere, više volim voditi brigu o sebi i reprezentaciji. Šteta što sport ostavlja mjesta za takve stvari. Uvijek se događaju stvari koje nitko ne želi, rekao je.

Horvat je istaknuo kako su reprezentativci pošteno odradili turnir i dali maksimum.

– Sad je na nama da se resetiramo i gledamo prema naprijed. Ostajem raditi s reprezentacijom, rano je za neke velike analize. Već smo krenuli danas u dugoročnije planove, dodao je.

Problem u tranziciji igrača

Izbornik rukometne reprezentacije je rekao kako sigurno ima napretka u igri, ali je rekao kako velik problem leži u tranziciji igrača.

– U budućnosti morat ćemo smanjiti te izmjene. Moderan rukomet danas ne trpi toliko te izmjene, tu se gubi ritam. Tu smo ulazili u nekakve crne rupe nakon rotacija. Teško je stalno rotirati po dva igrača, rekao je.


“Treba što prije napraviti okosnicu reprezentacije”


Smatra kako se jedino dugoročno mogu raditi prave stvari u sportu.

– Nema puno mjesta za neka ispitivanja i traženja. Moramo direktno odrediti ciljeve i prioritete i krenuti tim putem. Treba što prije napraviti okosnicu reprezentacije koja onda može biti i nositelj igre 2024. i 2025. kad imamo kod kuće Svjetsko prvenstvo, rekao je.

Mišljenja je kako se baza igrača stanjuje jer su klubovi u egzistencijalnim problemima, a rad s mladima treba biti temelj piramide.

Za kraj gostovanja je rekao kako misli da je reprezentacija odradila dobar posao u tri treninga.

– Trener nema čarobni štapić i mislim da smo napravili dosta. Nemam si što za predbaciti kao ni dečki, zaključio je.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!