Hrvatski veznjak Luka Modrić, koji je asistirao za vodeći pogodak u pobjedi Real Madrida od 3:1 nad Atalantom, rekao je nakon utakmice da se osjeća dobro na terenu i da nije potrebno spominjati koliko ima godina, a to smatra i novinar Marce, koji ga je proglasio “hodajućim nogometnim udžbenikom”.

– Luka Modrić je održao lekciju Atalanti, još jednu lekciju. Bio je bašveličanstven u prvom poluvremenu, kontrolirao je igru i zaustavio intenzivan početak talijanske momčadi te je pogrešku suparnika pretvorio u prelijepu asistenciju za Benzemu za vodstvo 1:0. S 35 godina  igra intenzitetom puno mlađeg igrača, ali  i zrelošću nekoga tko već ima Zlatnu loptu, piše u osvrtu Marce, dok Modrić ističe da se “osjeća kao da ima 27 godina”.

– Osjećam se kao da imam 27 godina. Osjećam se jako dobro, nije potrebno gledati moje godine, moju putovnicu, nego ono što radim na terenu, izjavio je 35-godišnji Modrić, najstariji igrač u Real Madridu.

– S obzirom na svoju fizičku spremu te na sve ono što sam dosad postigao ovdje, i dalje sam motiviran za igranje na najvišoj razini. Iz dana u dan vježbam kako bih to ostvario, dodao je hrvatski veznjak koji se nada produljenju ugovora s Real Madridom. S Kraljevskim klubom vezan je ugovorom do 30. lipnja.

U utorak navečer je u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka asistirao u 34. minuti napadaču Karimu Benzemi za vodstvo od 1:0 protiv talijanske momčadi.

– Prvi gol je bio jako važan. Trener je od nas tražio da pritišćemo Atalantine igrače, a to smo i radili. Pogodak nam je dao puno samopouzdanja, rekao je kapetan hrvatske reprezentacije. Real Madrid je slavio s 1:0 u prvoj utakmici pa se nakon dvije pobjede plasirao u četvrtfinale.

– Jako smo zadovoljni jer je Atalanta fizički dobra momčad koja igra snažan presing ‘jedan na jedan’ po čitavom terenu i tijekom čitave utakmice. Morali smo stoga biti na istoj razini i kada je riječ o fizičkoj igri i onoj s loptom, a to smo uspješno radili, rekao je Modrić.

– Bilo je jako važno plasirati se u četvrtfinale jer ondje nismo bili posljednje dvije godine. Sada moramo ići korak po korak. Pokazali smo kako je ova momčad i dalje gladna pobjeda. Uvjeren sam da možemo otići daleko, zaključio je hrvatski veznjak koji je s Real Madridom bio prvak Europe od 2016. do 2018. godine.

Realov trener Zinedine Zidane izjavio je na konferenciji za medije kako su Modrić i Toni Kroos bili fenomenalni na sredini terena.

– Pitate li me za Luku… on ima 35 godina, ali to se ne vidi na terenu, izjavio je Zidane.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!