Kuda ide hrvatski rukomet? Bivši hrvatski rukometni reprezentativac Drago Vuković komentirao je za ‘Slobodnu’ neuspjeh u kvalifikacijama za Olimpijske igre…

Na kraju je teško komentirati način na koji smo ispali. Ne bih se previše želio osvrtati na to, Francuzima na dušu!

Imali smo svoju priliku. Vodili smo u prvoj utakmici protiv Francuske 45 minuta i onda sve prosuli. S druge strane, pobjede protiv Portugala i Tunisa su bile očekivane, iako su izborene teškom mukom.

Zadnjih 20 godina Hrvatska je u vrhu svjetskog rukometa, a da se naš, domaći nije pomaknuo s mjesta. Pogledajte samo klupsku scenu. Rukomet južno od Karlovca gotovo pa i ne postoji. To je tragedija za ovaj sport. Ako se ovako nastavi, za pet godina rukomet u Hrvatskoj će potpuno propasti.

Bez jakih hrvatskih klubova neće biti ni jake reprezentacije. Ne „proizvodimo“ igrače jer ih nemamo gdje razvijati. Koliko se mladih igrača afirmiralo u reprezentaciji, a da potječu iz naše lige? Mandić iz Ljubuškog i Martinović iz Beča…

asno je kako nam se bliži smjena generacija. Mislim da bi bilo bolje sada žrtvovati jedno-dva prvenstva i dati priliku mladima dok još nije kasno. Jer kada se umirove trenutni nosioci, tko će ih zamijeniti?

Skidam kapu svim igračima koji igraju u hrvatskim ligama. To su momci koji se bore, pokušavaju sebi izgraditi put u katastrofalnim uvjetima. Rade se dvorane prekratke za rukometni teren, zabranjuju korištenje ljepila u njima… Ali to je odraz hrvatskog sporta općenito. Uzmimo za primjer Blanku Vlašić. Koliko je samo uspjeha postigla, a nije dobila ni dvoranu.

Bog nam je dao talent i borbenost. Potreban je jasan plan i strategija za rukomet jer bez toga neće biti ništa. Naglašavam, neodlazak u Tokio nije smak svijeta. Izbornik Horvat nije imao vremena nizašto.

Sve u svemu, situacija nije dobra. Pogledajte Zagrebove rezultate ove godine, a to je naš najbolji klub… Nexe se još nekako trsi i to je sve. Ostali kao da i ne postoje. Bez jake lige, loše nam se piše u budućnosti.

Izvor: iks-portal.info

error: Content is protected !!