Prošle godine 22. ožujka na snagu je stupio policijski sat u Federaciji BiH i to od 18:00 sati.

Kako stvari stoje, najnoviji policijski sat ili zabrana kretanja neće početi od 18:00 sati, ali diljem Federacije BiH on bi trebao početi sat ranije od dosadašnjeg. I to od 22 sata.

U Središnjoj Bosni se to već počelo primjenjivati.

U četvrtak bismo trebali dobiti nove mjere i u ZHŽ-u, a zabrana kretanja će najvjerojatnije biti usvojena, međutim satnica će biti poznata u četvrtak.

Aktivnih slučajeva u ZHŽ-u je 332.

Kako piše Ljportal.com, na poziv predsjednika Vlade ŽZH, u utorak, 16. ožujka, održan je sastanak u zgradi Vlade kojem su nazočili dr. Tomislav Pejić, ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi, Toni Kraljević, ministar financija, David Grbavac, ministar unutarnjih poslova, Drago Martinović, ravnatelj Uprave civilne zaštite, dr. Andrea Jurić, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo i Stipan Zovko, glasnogovornik Stožera.

Sastanak je održan zbog pogoršane epidemiološke situacije na prostoru Županije Zapadnohercegovačke.

Dr. Pejić i dr. Jurić su izvjestili nazočne o pogoršanoj epidemiološkoj situaciji na prostoru Županije, ali i na prostoru cijele Federacije BiH.

Predloženo je uvođenje restriktivnijih mjera kako bi se ovaj negativan trend zaustavio i povećanje nadzora trenutnih mjera od strane Ministarstva unutarnjih poslova i Uprave za inspekcijski nadzor.

Sjednica Stožera civilne zaštite će biti održana u četvrtak, 18. ožujka, kada bi trebale biti usvojene i nove mjere.

Izvor: Grude.com / Ljportal.com

error: Content is protected !!