Sinoć u Vogošći, kako smo i najavili bila je jedna tvrda, teška i neizvjesna utakmica, utakmica na „jednu loptu“. Mada „Skauti“, mada nisu dali svoj maksimum, zasluženo su slavili u utakmici u kojoj je protivnik, tijekom šezdeset minuta igre, uglavnom, hvatao rezultatski zaostatak. Prednost Izviđača, uglavnom, se kretala od 1-3 pogotka i u više navrata malo je nedostajalo da se „Skauti“ „odlijepe“ na veću prednost i prelome utakmicu. Nažalost nisu uspjeli te je utakmica otišla u neizvjesnu završnicu, koju je pogotkom presudio Stjepan Jozinović, ponajbolji pojedinac sinoćnje utakmice.

„Skauti“ su odlično otvorili utakmicu te su golovima Jozinovića, Šoljića i Miličevića došli do prednosti (3:0). Vogošća se vraća na krilima iskusnog Duška Čelice i u 10. minuti rezultat je u „egalu“ (4:4). Slijedi period bolje igre domaćina koji u 15. minuti dolazi do dva gola prednosti (7:5). Uzvraća Izviđač svojom serijom 5:1, pogađali su Vukšić dva puta, te Bošković, Jozinović i Muhović za novu prednost (8:10, 20. minuta). Do kraja poluvremena igralo se „gol za gol“ te poluvrijeme završava rezultatom 15:16 za Izviđač.

Drugo poluvrijeme poočim serijom Izviđača 3:1 i ponovno je prednost na strani „Skauta“ od tri pogotka (16:19, 36.minuta). Slijedi bolji period igre domaćina, koji je dobrom igrom u obrani neutralizirao napad Izviđača i serijom 6:2, prvi i jedini put u drugom dijelu, došao do gola prednosti (22:21, 45.minuta).

Golovima Miloša Kosa, Amira Muhovića i Mirka Mišetića prednost je ponovno na strani Izviđača, ali Vogošća sa svoja dva uzastopna pogotka poravnava rezultat (24:24, 50.minuta). Izviđač preko Vukšića i Jozinovića, ponovno, dolazi do dva gola prednosti u 56.minuti (24:26), pogađa Čelica, ali Milan Vukšić, tako da je tri minuta prije kraja „plus dva“ za Izviđač. U tim trenucima činilo se da je utakmica riješena, ali nesmotrenošću u napadu, Izviđač omogućuje domaćinu da preko iskusnih Hrbata i Memića stigne do poravnanja 27:27.

U posljednjem napadu nakon „time outa“ trenera Tonija ČolineStjepan Jozinović, 18 sekundi prije kraja, postiže svoj osmi pogodak na utakmici, kojim je Izviđač zasluženo došao do pobjede i velikog slavlja na parketu dvorane „Amel Bećković“ u Vogošći.

Najbolji pojedinac susreta s osam pogodaka bio je Stjepan Jozinović, šest pogodaka pridodao je Milan Vušić, Nikola Primorac bio je uspješan tri puta, a po dva puta pogađali su Domagoj Alilović, Miloš Kos, Mirko Mišetić i Amir Muhović.
Vratari kao i uvijek odlični. Ante Grbavac bio je izvrstan u prvom dijelu utakmice s deset obrana i jednim obranjenim sedmercem, a u završnici susreta Matej Mandić je pokazao svoj raskošni talent sa šest obrana i također jednim obranjenim šutom sa sedam metara.
Kod domaćina sa po šest pogodaka najefikasniji su bili Duško Čelica i Elis Memić, a četiri puta uspješan je bio i Adis Hrbat.

Već u subotu pred „Skautima“ je novi derbi susret. U Gradsku športsku dvoranu u Ljubuški stiže odlična momčad RK Gračanice. Bit će to još jedan težak ispit za mlade rukometaše Izviđača.

Premijer liga BiH, sezona 2020/2021. – 19. kolo.
Vogošća, 17.03.2021. u 18:00 sati.

RK Vogošća – RK Izviđač Central osiguranje 27:28 (15:16)

Vogošća, Dvorana „Amel Bećković“, bez gledatelja.
Suci: Jovan Babić i Slobodan Bogdanić (Banja Luka)
Nadzornik: Boris Šatordžija (Banja Luka)

RK Vogošća: Čabaravdić, Kadrić, Sirćo, Čelica 6, Džapo 2, Efendić, Čordalija, Ombaša 2, Semić, Benić 2, Jelačić 1, Memić 6, Hrbat 4, Baraković 2, Isaković 2, Puriš.
Trener: Adem Bašić.

RK Izviđač CO: Grbavac (10 obrana, 1 sedmerac), Mandić (6 obrana, 1 sedmerac), Vukšić 6/4, Alilović 2, Kos 2, Odak, Jozinović 8, Primorac 3, Bošković 1, Mišetić 2, Bubalo, Miličević 1, Pavlović, Šoljić 1, Bebk, Muhović 2.
Trener: Toni Čolina.

Isključenja: Vogošća 8 minuta, Izviđač 10 minuta.
Sedmerci: Vogošća 5/3, Izviđač 5/4.

Izvor: izvidjac.com

error: Content is protected !!