Za braću iz Gradačca, 35-godišnjeg Suada Bobića i 33-godišnjeg Mirsada Bobića zatražen je pritvor zbog postojanja osnovane sumnje da su kao sudionici počinili krivično djelo pokušaj iznude u iznosu od 500.000 KM.

Kako su naveli iz Tužiteljstva Tuzlanske županije, postoji osnovana sumnja da su Suad i Mirsad Bobić, u periodu od 24. veljače do 14. ožujka ove godine u porukama i pozivima upućivali ozbiljne prijetnje vlasniku firme sa područja Gradačca kako bi od njega iznudili iznos od 500.000 KM.

“Uz prijetnje da će upotrijebiti silu prema njemu ili članovima njegove obitelji, tijekom noći 7. ožujka su u krugu ove firme u Gradačcu aktivirali eksplozivnu napravu i pri tome oštetili jedno teretno i jedno putničko vozilo”, naveo je glasnogovornik Tužiteljstva TŽ Admir Arnautović.

Pripadnici Policijske uprave Gradačac i Sektora kriminalističke policije MUP-a TŽ, u suradnji sa postupajućim tužiteljem, su proveli različite istražne radnje u cilju identificiranju osumnjičenih osoba.

Po naredbi Županijskog suda u Tuzli i nalogu Tužiteljstva, 17. ožujka 2021. godine izvršeni su pretresi prostorija i automobila koje koriste osumnjičeni prilikom čega su pronađeni i privremeno oduzeti mobilni telefoni, kartice i drugi predmeti koji će biti vještačeni.

Nakon obavljenog pretresa osumnjičeni su lišeni slobode te je izvršena kriminalistička obrada. Postupajući tužitelj je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!