Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije u četvrtak je donio Uputu po kojoj će učenici od 1. do 3. razreda srednjih škola od 22. ožujka do 2. travnja nastavu pratiti na daljinu, po modelu C, a ne kao dosad, u školi.

Po toj uputi, nastava za učenike od 1. do 8 razreda osnovne škole će se kao i dosad održavati u školi po modelu A. Također i za učenike završnih razreda srednjih strukovnih škola i gimnazija (maturanti) nastava će se od 22. ožujka do 2. travnja izvoditi u školi, kao i dosad.

O tomu je dopisom direktore osnovnih i srednjih škola obavijestio županijski pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Tomislav Đonlić. Obrazložio je kako je takvu uputu donio danas županijski Stožer civilne zaštite nakon konzultacija sa Stožerom civilne zaštite RH i Ministarstvom zadanosti i obrazovanja.

Napominje se kako se za sve učenike srednjih škola koji su u obvezi obavljati stručnu praksu (u školi i kod poslodavca), te učenike umjetničkih škola (individualna nastava), to može provoditi u školi, osim praktične nastave koja se odvija u zdravstvenim i ustanovama socijalne skrbi.

U dopisu se poziva na pridržavanje tih uputa, te epidemioloških mjera i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u vezi s održavanjem školskih aktivnosti.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!