Hrvatski tenisači Nikola Mektić i Mate Pavić doživjeli su prvi poraz u finalu i ostali bez naslova na ATP turniru serije 500 u Dubaiju, gdje su ih u završnom dvoboju sa 7-6 (0), 7-6 (4) nadigrali prvi nositelji Kolumbijci Juan-Sebastian Cabal i Robert Farah.


Mektiću i Paviću je to bilo četvrto zajedničko finale, nakon što su slavili na ATP turnirima u Antalyji, Melbourneu i Rotterdamu.

Cabal i Farah su u 47. zajedničkom finalu došli do 17. naslova, a prvog nakon trijumfa na US Openu 2019.

U prvom setu nije bilo ‘breakova’, ali su Kolumbijci odigrali savršen ‘tie-break’ i ostavili hrvatsku kombinaciju bez poena. U drugom setu su Mektić i Pavić lovili ‘break’ zaostatka (1-3) i uspjeli to napraviti u šestom gemu, a u 12. gemu su propustili i set-loptu. Cabal i Farah su u ‘tie-breaku’ poveli 5-0, od čega se Mektić i Pavić nisu uspjeli oporaviti pa su Kolumbijci u dva ‘tie-breaka’ došli do prvog trofeja nakon 18 mjeseci čekanja.

Na šest odigranih turnira u 2021. Mektić i Pavić su ostvarili 20 pobjeda i samo triput izgubili. Prije Cabala i Faraha uspjeli su ih svladali Ivan Dodig i Filip Polašek u polufinalu Australian Opena te Francuzi Jeremy Chardy i Fabrice Martin u četvrtfinalu turnira u Dohi.

Hrvatski par će sljedeći nastup imati od 24. ožujka na ATP turniru Masters 1000 serije u Miamiju.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!