Francuski skijaš Alexis Pinturault pobjednik je veleslaloma u Lenzerheideu, a sjajan nastup imao je Filip Zubčić koji je osvojio drugo mjesto.


Pinturault je ovom pobjedom osvojio Mali kristalni globus u veleslalomu, ali i osigurao Veliki kristalni globus namijenjen ukupnom pobjedniku Svjetskog kupa, i to upravo na svoj 30. rođendan!

Izvrstan nastup u zadnjem veleslalomu sezone imao je Filip Zubčić, koji je nakon trećeg mjesta u prvoj vožnji na kraju osvojio drugo mjesto zaostavši 20 stotinki za Pinturaultom. Francuz Mathieu Faivre bio je treći sa samo stotinkom zaostatka za Zubčićem.

Pogledajte završnicu druge veleslalomske vožnje u Lenzerheideu i sjajan nastup Filipa Zubčića!

Mali kristalni globus u veleslalomu tako je pripao Pintauraultu koji je u poretku veleslalomaša osvojio 700 bodova, drugi je Švicarac Marco Odermatt, danas 11., sa 649 bodova, dok je Zubčić na trećem mjestu sa 606 bodova.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa Pinturault je osigurao prvo mjesto i Veliki kristalni globus sa 1200 boodva. Drugi je Odermatt sa 1093 boda, a treći je Marco Schwarz sa 774 boda. Zubčić je u ukupnom poretku skijaša peti sa 744 boda.

Hrvatski skijaš tako je i drugu sezonu završio na trećem mjestu u poretku veleslalomaša. Ove je sezone šest puta bio na pobjedničkom postolju u veleslalomskim utrkama, a dvaput je pobijedio – u talijanskoj Santa Caterini i bugarskom Banskom.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!