Možda je Maksimir bio prazan, ali Dinamo je imao ogromnu podršku. Od cijele Hrvatske do inozemstva gdje se nalaze brojni navijači ‘modrih’. Pa čak i iz Maroka odakle nam se javio oduševljeni Vahid Halilhodžić, piše 24sata,hr

Dinamo je došao do najveće pobjede u povijesti kluba i senzacionalno izbacio Tottenham (3-0) iz osmine finala Europske lige. Kao što su generacije navijača Dinama slušale o onoj pobjedi nad Leedsom kada je hrvatski prvak osvojio Kup velesajamskih gradova, tako će se godinama pripovijedati o ovoj povijesnoj maksimirskoj noći kada je pao Jose Mourinho i njegov Tottenham.

 Uh, ovo je fantastično, još sam pod dojmom cijele utakmice. Ovo je možda i jedna od najvećih utakmica u povijesti Dinama, teško je i opisati koliki je ovo uspjeh. Čestitam svima, ponosan sam što sam i ja jednom trenirao Dinamo. Treba biti realan, priznati, Dinamo je danas krema, ma vrh europskog klupskog nogometa – javio nam se izbornik Maroka Vahid Halilhodžić.

Englezi nisu nimalo podcijenili Dinamo nakon pobjede od 2-0 u prvoj utakmici, već i u uzvratu zaigrali s najboljim sastavom. I da, bilo je jako teško vjerovati da ‘modri’ mogu proći dalje.

Tottenham je izgledao kao engleski drugoligaš, a ne momčad od 680 milijuna eura, danas 11. najvrjednija momčad na svijetu uz brojne zvijezde i uz svjetskog trenera Josea Mourinha. No hrvatska upornost i ogromno srce je prevladalo novac.

Svi moramo biti svjesni, znati što znači izbaciti jedan Tottenham. Jednu momčad koja je sam vrh Premier lige, jednu momčad čiji igrači vrijedi 100-injak i više milijuna eura. Hej, Dinamo je izbacio Tottenham. Pa taj Tottenham nije ništa pokazao u Maksimiru, ovo je bilo veličanstveno. Nemam riječi, iskrene čestitke svim igračima, ma svakom pojedincu, stručnom stožeru, a ne smijemo ni zaboraviti koliko su tome pridonijeli Zdravko i Zoran Mamić iako nisu sada više prisutni – kazao je presretni Vaha koji je vodio Dinamo od 2010. do 2011. godine.

Mislav Oršić odigrao je utakmicu života. Bio je nezaustavljiv na lijevoj strani, kod prvog gola poslao je raketu u suprotne rašlje, kod drugog ispratio akciju svoje momčadi, a kod trećeg prošao trojicu igrača Tottenhama u fenomenalnom solo prodoru pa zakucao za 3-0. Ma utakmica za anale. Silan trud mu se napokon isplatio.

Ma taj momak već godinu-dvije radi čudesan posao, a posebno je inspiriran na ove velike utakmice. Budite sigurni, jučera ga je upoznao cijeli svijet, mnogi su klubovi njegovo ime podcrtali u svojim bilježnicama. Onaj treći gol, ma ja za to nemam riječi. Ne znam odakle mu snage, ali mene je oduševio. Jako sam ponosan, ali nisam siguran koliko je baš ovakva Oršićeva partija dobra za Dinamo, haha. On će sada biti na meti cijele nogometne Europe.

Vahid Halilhodžić je za kraj dodao…

– Kažem, ovo je za mene jedan od najvećih rezultata, najvećih uspjeha u povijesti Dinamo. Svaki dinamovac nije ni svjestan koliko je ovo veliko, kakav je ovo podvig. I sada nitko u Europi ne želi izvući Dinamo, nitko ne želi igrati protiv “modrih”. Svaka čast svima, ovo je bilo veličanstveno – poručio nam je iz Maroka legendarni Vaha.

Izvor:24sata.hr

error: Content is protected !!