Upravo traje suđenje između Amber Heard i Johnnyja Deppa koje je privuklo veliku pozornost medija. Na njemu su Deppovi odvjetnici rekli da je  Amber Heard izrekla je “proračunatu i manipulativnu laž” kada je tvrdila da je nagodbu s prošlog suđenja donirala u dobrotvorne svrhe. Riječ je o ogromnom iznosu od čak sedam milijuna dolara, piše Sky News.

Prošle godine je Depp osuđen na Visokom sudu da je fizičku napao bivšu suprugu zbog čega je strahovala za vlastiti život. On sada kaže da to suđenje nije bilo pravilno i pokušava srušiti donesenu presudu.

Tijekom saslušanja u četvrtak, Deppovi odvjetnici zatražili su dopuštenje da ulože žalbu na još jednu presudu. Sud je također u korist The Suna kojeg je Depp tužio za klevetu odlučio da je kolumna u kojoj ga se naziva zlostavljačem žena bila u suštini istinita.

Holivudski glumac tvrdi da nije dobio pošteno suđenje, a njegov odvjetnik Andrew Caldecott iznio je nove, svježije dokaze o Heardinom karakteru. Rekao je kako ona svojih 7 milijuna dolara dobivenih nagodbom nije donirala u dobrotvorne svrhe.

Nakon što je par prekinuo 2016. godine, 34-godišnja glumica rekla da ogroman iznos koji je dobila od bivšeg supruga podijeliti između Dječje bolnice Los Angeles i Američke unije za građanske slobode (ACLU).  Međutim gospodin Caldecott je rekao je da je bolnica napisala Deppovom poslovnom savjetniku 2019., dakle tri godine nakon, da Heard nije izvršila nikakve uplate na njihov račun.

Sud je čuo da je bolnici dala samo 100 000 američkih dolara, a ACLU 450 000 američkih dolara iako tvrdi da je anonimno dala drugu donaciju u iznosu od 500 000 američkih dolara. Heard je bila svjedok obrane, dakle The Suna i potvrdila da su riječi napisane u kolumni istinite.

PIŠE PSD

error: Content is protected !!