Rusija je u ponedjeljak izjavila da je američko odbijanje organizacije online razgovora između Vladimira Putina i Joea Bidena – nakon što je američki predsjednik rekao da vjeruje da je njegov ruski kolega ubojica – ozbiljna propuštena prilika.

Putin je prošli tjedan rekao da bi on i Biden trebali održati takve razgovore sljedećih dana nakon što su diplomatske veze potonule na novu razinu nakon hladnog rata, nakon Bidenovih komentara u intervjuu za ABC.

– Sa žaljenjem primjećujemo da američka strana nije podržala (Putinov) prijedlog za održavanje razgovora s američkim predsjednikom Bidenom … kako bi se razgovaralo o problemima u bilateralnim odnosima, kao i o temi strateške (nuklearne) stabilnosti, priopćilo je ministarstvo.

– Propuštena je još jedna prilika za traženje izlaza iz slijepe ulice u rusko-američkim odnosima koje je izazvao Washington. Odgovornost za to u potpunosti snose Sjedinjene Države, navodi se.

Ruski veleposlanik u Sjedinjenim Državama Anatolij Antonov doputovao je u nedjelju u Moskvu na razgovore o načinu rješavanja američko-ruskih odnosa nakon što ga je Moskva opozvala na razgovore.

U ponedjeljak je Antonov primijećen kako napušta zgradu ministarstva vanjskih poslova, ali nije htio ništa komentirati, izvijestila je novinska agencija TASS.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!