Izbornik Zlatko Dalić i Dejan Lovren najavili su sutrašnji početak kvalifikacija za SP, odnosno utakmicu sa Slovenijom.

–  Početak je kvalifikacija, ne znamo ni mi ni oni gdje smo.  Slovenija i njihov izbornik imaju moj veliki respekt, neće biti laka utakmica, moramo biti motivirani, agresivni i jako, jako ozbiljni, počeo je konferenciju za novinare Dalić, te se potom osvrnuo na izostanak Petkovića i Rebića.


– Jučer smo u Zagrebu trenirali i isporbali kako odigrati bez Petkovića. Nedostaje nam on, nedostaje nam i Rebić, s njima bi neke stvari drugačije postavili, no imamo mi druge igrače za napad. Jako nam je važan dobar start kvalifikacija, moramo pokazati svoju pravu snagu bez obzira na to što nismo imali vremena za prave pripreme, naglasio je izbornik.

Na pitanje hoće li Luka Modrić dočekati kraj kvalifikacija za SP, odnosno hoće li igrati za Vatrene i nakon Eura, Dalić vjeruje da – hoće.

– On s tolikim motivom i srećom dolazi u reprezentaciju da vjerujem da će ostati, 36 mu je godina, ali stalno pokazuje kakav je profesionalac. Nadam se za dobro hrvatskog nogometa da će ostati do Katara, rekao je izbornik.

Prije Dalića s novinarima je razgovarao stoper Zenita Dejan Lovren. 

– Trebamo igrati visoko, snažno i pametno. To je recept, počeo je Lovren, osvrnuvši se na čudnu situaciju da igramo kvalifikacije za SP, a uskoro počinje Europsko prvenstvo. 

– Ništa nas više ne može iznenaditi, što je tu je. Znamo za što se borimo, fokusiramo se sad na kvalifikacije, a tek u svibnju na Euro, kaže.

Na pitanje koliko momčadi znači povratak Šime Vrsaljka rekao je: 

– Jako nam puno znači, iako je Uremović to dosta dobro odigrao, no to nije njegova pozicija. Šime je pokazao da je vrlo važna karika, pokazao je to i na Svjetskom prvenstvu. Vratio nam se “dobri duh” reprezentacije i nadam se da će ostati barem još nekoliko godina s nama, zaključio je Lovren.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!