Na konferenciji za novinare slovenske reprezentacije uoči sutrašnjeg dvoboja Slovenije i Hrvatske na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo  bili su  izbornik Matjaž Kek i vratar Jan Oblak. 

– Poštujemo  kvalitetu i rezultate Hrvatske, no moramo razmišljati o sebi, o našim dobrim stranama i našoj igri da bi potencijalno  došli do pozitivnog rezultata. Ovaj termin je specifičan jer će biti tri utakmice i treba se pripremati za sve momčadi. Igramo protiv vrhunske momčadi, nije nam potreban drugi motiv. Kakav bi ja bio izbornik da se prije početka kvalifikacija zadovoljim trećim ili četvrtim mjestom. Mi smo iz četvrtog bubnja ušli u ždrijeb, to znamo, ali vidjet ćemo, u nogometu “papirnata” kvaliteta nije uvijek najvažnija. Želim da uđemo u utakmicu sa zdravim sportskim duhom, nije dovoljno biti samo borben, nego i organiziran i koncentriran, potrebno je da budemo na maksimumu, rekao je Matjaž Kek, dodavši:

– Mislim da u ovoj reprezentaciji još ima puno potencijala, ali igrat će momčad koja nastupa u skupini C Lige nacija protiv drugoplasirane reprezentacije s prošlog Svjetskog prvenstva. Takva je momčad uvijek izazov i dodatni motiv.

Kek je osvrćući se na sastav koji će poslati na igralište kazao da nema velikih dilema, osim za jednu ili dvije pozicije, te da će se tijekom kvalifikacija i zbog ritma utakmica sastav i način igre morati prilagođavati.

–  U Ligi nacija smo postavili neki temelj ekipe, no gledali smo i kako tko igra u klubu u zadnje vrijeme. Situacija nije idealna, ali generalno sam zadovoljan. Točnu momčad odredit ću nakon zadnjeg treninga i ovisno o nekim taktičkim postavkama. Malo je vremena za pripremu, no ne treba gubiti energiju na te stvari. Pripremamo se na uobičajen način za utakmicu protiv Hrvatske i siguran sam da ćemo odigrati dobro. Hrvatska je sjajna reprezentacija, uigrana, kolega Dalić izvrsno je vodi i ostali su u skupini A Lige nacija u konkurenciji jakih sastava. Dobro se poznajemo. Veselim se toj utakmici, susretu s ljudima koji su bili dio moje karijere u Hrvatskoj, gdje sam proveo nekoliko godina. Svi želimo dobar početak kvalifikacija, iako treba skupljati bodove na svakoj utakmici, jer  bodovi protiv Hrvatske vrijede koliko i protiv nekih slabijih momčadi. Kvalifikacije su ubrzane, razmišljamo od utakmice do utakmice, a na kraju ćemo podvući crtu.

Jan Oblak istaknuo je da ne treba razmišljati o rezultatu nego o dobroj igri:

– Želimo dati sve od sebe, boriti se i ne razmišljati o rezultatu, igrati agresivno i nadati se da će nas rezultat nagraditi. Naša najveća snaga je ekipni duh, kroz Ligu nacija smo izgradili momčad i zajedništvo je veliko, igramo svi za jednoga i jedan za sve. Vjerujem da će sutra  biti dobra utakmica, smatra Oblak.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!