Mladi iz Posušja dobit će na korištenje prostor atomskog skloništa koji će se u potpunosti renovirati, a osim njima, prostor će služiti i za organiziranje kulturnih i drugih javnih događaja u toj općini.

Ugovor o korištenju prostora potpisali su načelnik Posušja Ante Begić, Pavo Lončar, ravnatelj JU Urbikom i Ivan Ramljak ispred udruge Apollo, a korisnici će putem projekta izvršiti potpuno renoviranje svih prostorija, priopćili su iz Općine Posušje na svojim internetskim stranicama.

Plan je da se u ‘atomskom’ napravi prostor koji će služiti prvenstveno mladima koji već sada pohađaju nekoliko sekcija u organizaciji Apolla.

Tonski studio s modernim uređajima za vježbu i snimanje demo snimaka te mali televizijski studio samo su neki od sadržaja koji će biti dostupni u ovom prostoru.

Uz to, bit će uređena multifunkcijska dvorana za organizaciju različitih događaja do 40-ak ljudi. Sve zajedno bit će uvezano i s Radio Posušjem, koji se nalazi u istoj zgradi, kako bi se značajniji događaji mogli i uživo prenositi.

Ovime će navedeni prostor biti itekako od koristi, osim mladima, i za organizaciju kulturnih i drugih javnih događaja, kojih u doba prije korona krize u Posušju nije manjkalo.

Također, u slučaju potrebe, prostor ‘atomskog’ će bez obzira na preuređenje i dalje biti na raspolaganju Civilnoj zaštiti općine Posušje, kaže se u priopćenju.

Dnevnik.ba