Nedavno imenovanje Suzane Dragobratović, nove gradske pročelnice Upravnog odjela za gospodarski razvoj, bilo je razlog vijećničkog pitanja kojega je na sjednici Gradskoga vijeća SDP-ovu gradonačelniku Ploča Miši Krstičeviću uputio HDZ-ov vijećnik Krešimir Šunjić. Dragobratović je imenovana za pročelnicu nakon što je dotadašnji pročelnik Mijo Šuman dao neopozivu ostavku.

Šunjića je zanimalo koliko je djelatnika zaposleno u gradskoj upravi za vrijeme mandata Miše Krstičevića i koliko je od njih članova SDP-a. Također ga je zanimalo je li pročelnica, osim što je istaknuti član SDP-a, kuma gradonačelnikove sestre?

Krstičević mu je odgovorio da je to vrlo niska razina komunikacije i da je kvalifikacija ljudi prema pripadnosti karakteristična za neka druga vremena, ali da se to prolongiralo u određenim političkim opcijama. Nije odgovorio koliko je djelatnika zaposleno u gradskoj upravi u njegovu mandatu i koliko od njih su članovi SDP-a, ali je potvrdio da je „navedena gospođa član određene stranke“, te da je na natječaju izabrana kao najbolji kandidat.

“Koliko je to stvar koja bi se trebala iznositi ovdje neka procjene ljudi“, rekao je, među ostalim, Krstičević. Istaknuo je da je jasna procedura zapošljavanja u Gradu Ploče i da s ponosom naglašava da je „to osoba koja ima neke privatne konekcije s njegovom obitelji“ i što je kuma školskoj kolegici. Nakon toga Šunjić i Krstičević su raspravljali radi li se u ovome slučaju o nepotizmu ili ne.

PIŠE ANTE ŠUNJIĆ FOTO: ANTE ŠUNJIĆ/dubrovacki.slobodnadalmacija.hr

error: Content is protected !!