Predsjednik Republike Zoran Milanović nastavlja s verbalnim napadima. Premijer Andrej Plenković mu je poručio da je nacrtao metu na zastupniku Pupovcu. Jedan drugog prozvali su za nesposobnost.

Talog društvenih mreža tako premijer opisuje objave predsjednika i dodaje da to nije ni stil ni bezobrazluk već sramota.

– Ono što on piše je govor mržnje i bit ću sasvim eksplicitan tu – on je praktički nacrtao metu na zastupnika Pupovca, rekao je premijer Andrej Plenković.

Kojeg predsjednik ponovno nije štedio – kaže da štiti sebe i “pakira” njemu.

– Gosp Pupovac je zaštićeniji od pande u zoološkom vrtu u New Yorku i znao sam da će se ova priča ovako početi razvijat. To je nekorektno, to je lažljivo kao i njegove krivotvorene poruke, uzvratio je predsjednik Zoran Milanović.

Milorad Pupovac predsjednikovu retoriku naziva vulgarnom i razarajućom.

– Trebamo sistemski pristup i, ponovit ću još jedanput, ne trebamo Čarugu reformatora, trebamo čovjeka s idejom. Pomogao sam mu da postane predsjednik, a nakon toga doživljavam ponižavanja i poruke od najcrnjih fašista u Hrvatskoj koji bi me likvidirali, a koji su sad s njim, ustvrdio je predsjednik SDSS-a.

Iako predsjednikovu retoriku smatra pretjeranom, ona je i nužna – poručuje šef oporbe.

– Na lopove, na one koji kradu, pristojnošću ne možete jer nećete uspjeti. Oni bacaju blatom. A što bi mi trebali okrenuti i drugi obraz? E pa ne ide tako. Zato između lopovluka i bezobrazluka vrlo otvoreno kažem da mi bezobrazluk daleko manje smeta, rekao je Peđa Grbin, predsjednik SDP-a.

Sve je počelo zbog izbora predsjednika Vrhovnog suda i brzo je preraslo u verbalni rat nerijetko na osobnoj razini.

– Politički je ponižen. Ako nastavi tim putem i u Saboru će biti ponovno politički i ponižen i poražen, poručio je Plenković. 

– Nisam se ja u pratnji osiguranja na rubu predinfarkta, jer za više nema snage, išao tući sa saborskim zastupnikom u Saboru, to je Plenković radio. Ljudi nauče, međutim, on sporo uči. Ili je lijen ili je nešto drugo. Gosp Plenković je terminalno nesposoban, ustvrdio je Milanović.

– To koliko je on bio nesposoban kao premijer, kakav je neradnik bio, pa o tome se pričaju priče. Mislim da se Milanović sada ponaša, i to mu poručujem, kao jedan iskompleksirani, ljubomorni lažljivac, rekao je Plenković.

Verbalnom političkom ratu ne nazire se kraj, a do krajnjeg roka za izbor predsjednika vrhovnog suda još je 4 mjeseca.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!