Roditelji dvoipolgodišnje djevojčice koja je u iznimno teškom stanju dovezena iz Nove Gradiške u zagrebačku dječju bolnicu danas će biti ispitani u Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu. Kako je policija otkrila, zlostavljali su i tjelesno kažnjavali dijete, što je uzrok njezinih teških ozljeda. Pokrenut je i postupak razrješenja ravnatelja novogradiškoga Centra za socijalnu skrb. Prema posljednjim podacima, djevojčica je i dalje vrlo kritično i bori se za život.

Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović u 13 sati dat će izjavu vezano uz rezultate upravnog nadzora Centra za socijalnu skrb u Novoj Gradiški.

U povodu slučaja teškog ozljeđivanja dvoipolgodišnje djevojčice, za čiji se živote bore liječnici, Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u petak je poslalo izvanredni upravni nadzor u Centar za socijalnu skrb u Novoj Gradiški.

Pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević rekla je u središnjem Dnevniku HTV-a da je riječ o zastrašujućem slučaju te uputila apel.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!