Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Ivica Olić startao je na klupi moskovskog CSKA ligaškom pobjedom 2-1 na gostovanju kod Tambova u susretu u kojem je Nikola Vlašić realizirao, ali i promašio kazneni udarac.

Olić je na klupi moskovskog CSKA debitirao protiv “fenjeraša” ruskog prvenstva, a bio je to neobičan susret s čak četiri kaznena udarca.

Tambov je poveo u 15. minuti golom Artema Arhipova udarcem s bijele točke, 11 minuta poslije izjednačio je Nikola Vlašić, također iz kaznenog udarca, a bio je to njegov 11. gol ove sezone.

Sudac Vitalij Meškov u drugom dijelu dosudio je još dva kaznena udarca za goste. Prvi je u 52. minuti uspješno realizirao Rondon, a u 64. minuti je s bijele točke ponovno pucao Vlašić, no Vitalij Sičev je obranio njegov udarac.

Za Olića je bilo važnije što je njegova momčad obranila 2-1 vodstvo i ostvarila pobjedu s kojom je ostala u igri za naslov prvaka.

CSKA se trenutačno nalazi na četvrtom mjestu ruskog prvenstva s 43 boda, pet manje od lidera Zenita. Spartak je drugi s 44 boda, dok Lokomotiv na trećem mjestu ima 43 boda.

Olić je za CSKA igrao od 2003. do 2006. godine, a u 118 nastupa zabio je 43 gola osvojivši tri naslova ruskog prvaka, dva Kupa i Superkupa, te Kup UEFA.

Na klupi CSKA Olić je zamijenio Viktora Gončarenka, a bit će mu to prvi samostalni trenerski posao.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!