Danas je u dvorani na Bijelom Brijegu odigrana druga utakmica polufinala doigravanja za košarkaškog prvaka KS HB između SKK Student i HKK Grude. Gruđani su na kraju slavili rezultatom 90:79  i tako se plasirali u finale doigravanja.

Viđena je uzbudljiva utakmica koju su nešto bolje otvorili gosti koji su u samom startu došli do prednosti. Međutim, domaći tim vraća se u igru sve do finiša prvog perioda kada Gruđani dolaze do prve ozbiljne prednosti od 27:18. Međutim, s tri vezane trojke Student se vraća u igru, a kasnije i mostarski tim dolazi do vodstva 37:32. Do kraja su ipak gosti uhvatili priključak i na poluvrijeme otišli s pola koša prednosti (43:42). U nastavku se borba rasplamsala do maksimuma. Student sjajno ulazi u nastavak i u efikasnoj 3/4 dolaze i do 9 poena viška na svom kontu (63:54). No gosti se ne daju i vrlo brzo tope prednost Studenata na 65:64, da bi do kraja četvrtine Grude trojkom Marka Andrijanića u potpunosti preokrenule rezultat i u zadnjih 10 minuta ulaze s prednošću 72:69. U zadnjoj četvrtini, zahvaljujući i većem broju košarkaša te boljoj tjelesnoj spremi gostujući košarkaši su na 3 minute do kraja otišli na nedostižnih 87:77 i već tada su lagano mogli proslaviti ulazak u finale doigravanja KS HB.

Gruđane su do pobjede predvodili Marko Andrijanić s 25 poena a njegov brat Nikola dodao je 18. Efikasan je bio i Leventić sa 17 koševa. Karlo Kovač s 21 poenom i Marko Prskalo s 20 bili su najefikasniji kod Studenta a Dario Obradović je dodao 15.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!