Nogometaši Manchester Cityja izborili su plasman u polufinale Lige prvaka nakon što su u obje utakmice četvrtfinala pobijedili Borussiju Dortmund sa rezultatom 2-1.

Borussija je u uzvratnom susretu u Dortmundu povela u 15. minuti golom Judea Bellinghama, izjednačio je Riyad Mahrez iz jedanaestera u 55. minuti, a rezultat je okrenuo Phil Foden u 75. minuti.

Prošlog tjedna također je bilo 2-1. City je u prvoj utakmici poveo golom Kevina De Bruynea u 19. minuti, da bi gosti izjednačili šest minuta prije kraja golom Marca Reusa. Nijemci ipak, nisu izdržali i City je do pobjede došao u 90. minuti preko Phila Fodena.

Nakon što je posljednje tri sezone ispadao u četvrtfinalu (Lyon, Tottenham, Liverpool), City je napokon stigao do polufinala. Posljednji put se među četiri najbolje momčadi “Starog kontinenta” probio 2016. kada je u dvije utakmice izgubio od Real Madrida.

Ovoga puta Guardiolini “Građani” će kartu za finale tražit protiv PSG-a, koji je izbacio aktualnog prvaka Europe Bayern.

Domaćin je odlično krenuo u susret i u sedmoj minuti priliku je imao Mahmoud Dahoud, no pucao je ravno u Edersona. Međutim, u 15. minuti Jude Bellingham je bio precizan i Borussia je povela. Lopta se u kaznenom prostoru odbila do 17-godišnjeg engleskog veznjaka koji je s 13 metara pogodio lijevi gornji kut Edersonova gola.

Bellingham je sa 17 godina i 289 dana postao drugi najmlađi igrač koji je postigao pogodak u fazi na ispadanje Lige prvaka. Mlađi od njega bio je tek Bojan Krkic koji je u travnju 2008. za Barcelonu u susretu protiv Schalkea zabio sa 17 godina i 217 dana. Bellingham je postao i tek drugi igrač u povijesti LP koji je prije 18. rođendana sakupio deset nastupa, prvi je bio Youri Tielemans 2014.

City je bio korak do izjednačenja u 25. minuti, De Bruyne je sjajno opalio, no uzdrmao je okvir gola. U 32. minuti odličnu priliku imao je i Mahrez, no nije zabio. Do kraja poluvremena zaprijetio i Oleksandr Zinčenko, ali je Hitz zaustavio njegov udarac.

Borussia je na poluvremenu imala rezultat koji joj je osiguravao plasman u polufinale, no “Građani” su u nastavku susreta okrenuli rezultat.

Izjednačio je Mahrez u 55. minuti iz kaznenog udarca koji skrivio Emre Can igravši rukom. Španjolski sudac Carlos del Cerro Grande je konzultirao VAR i pokazao na bijelu točku, a siguran je bio Mahrez zabivši za 1-1.

Domaćin se mogao vratiti u vodstvo u 69. minuti, Reus je izveo slobodan udarac, a Hummels poslao glavom loptu malo iznad prečke.

No, u 75. minuti sve je bilo gotovo. Silva je izveo korner dodavši do Fodena, koji je iskosa s ruba kaznenog prostora opalio i pogodio za 2-1. Mladi, 20-godišnji veznjak je tako postao Cityjev junak nakon što je i u prvom susretu zabio pobjednički pogodak u 90. minuti.

BORUSSIA DORTMUND – MANCHESTER CITY 1-2

Strijelci: 1-0 Bellingham (15), 1-1 Mahrez (55-11m), 1-2 Foden (75)

Utakmica se igrala na Westfalenstadionu, a sudio je Španjolac Carlos del Cerro Grande

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!