Hrvatska komora socijalnih radnika najoštrije je osudila današnji fizički napad na radnike i djelatnike sustava socijalne skrbi u kaštelanskom Centru za socijalnu skrb.

Apel Hrvatske komore socijalnih radnika kojeg potpisuje predsjednik mr.sc. Antun Ilijaš, diplomirani socijalni radnik, prenosimo u cijelosti:

APEL – STOP NASILJU PREMA RADNICIMA I DJELATNICIMA SUSTAVA SOCIJALNE SKRBI

Dana 15.04.2021. godine fizički su napadnuti stručni djelatnici Centra za socijalnu skrb Split prilikom obilaska korisnika.

Fizički su napadnuti pravnica, psiholog i socijalni radnik.

Hrvatska komora socijalnih radnika najoštrije osuđuje napade na radnike i djelatnike sustava socijalne skrbi.

Nasilje, kako fizičko tako i govor mržnje, kao i neprimjerene izjave javnih osoba, koje ne pridonose poboljšanju kvalitete rada djelatnika sustava socijalne skrbi.

Upućujemo apel Predsjedniku, Premijeru, Vladi i resornom ministru, kao i nadležnim institucijama, da sukladno svojim ovlastima naprave sve da zaštite radnike i stručne djelatnike u cijeloj Republici Hrvatskoj, zaključno se poručuje.

Podsjetimo, tri djelatnika kaštelanskog Centra za socijalnu skrb napadnuta su u četvrtak popodne, te su ozlijeđeni prilikom obavljanja poslova na terenu. Riječ je o napadu rukama, jednoj djelatnici zavrnuta je ruka, dobili su i udarac nogom.

Zatražili su liječničku pomoć u Domu zdravlja u Kaštelima, te su im utvrđene lakše ozljede. Napad se dogodio oko 13:30 sati, a privedene su tri osobe.

Podsjećamo također, protiv osnivačice građanske inicijative #spasime glumice Jelene Veljače i glumice Nataše Janjić Medančić gotovo 200 socijalnih radnika i srodnih stručnjaka podnijelo je kaznenu prijavu zbog komentara na društvenim mrežama za koje smatraju da potiču na nasilje i mržnju prema socijalnim radnicima, a takvu inicijativu podržala je i Hrvatska komora socijalnih radnika.

Izvor: narod.hr

error: Content is protected !!