Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs izjavio je da će i prosvjetni radnici biti prioritetna skupina u cijepljenju protiv koronavirusa, a do ponedjeljka bi Ministarstvo trebalo imati podatke svih zainteresiranih za cijepljenje.

– Mi smo se kao ministarstvo intenzivno zalagali da prosvjetni radnici imaju određeni prioritet kod cijepljenja i to se sada i ostvarilo, kazao je Fuchs novinarima na predstavljanju Dana medijske pismenosti.

Dodao je kako u trenutnoj fazi cijepljenja postoji ideja da se procijepe određene grupe radno sposobnog stanovništva. Smatra da procjepljivanje zaposlenih u obrazovnom sustavu ima širi efekt na život, jer stabilna situacija u školama osigurava roditeljima da mogu lakše raditi.

Fuchs je objasnio da je HZJZ od resornih ministarstava tražio da pošalju popis osoba koje će ići na tu prioritetnu listu iz njihovih nadležnosti, a očekuje da će njegovo minstarstvo popis zainteresiranih za cijepljenje imati do ponedjeljka. 

Nije mogao procijeniti  kad bi mogli biti procijepljeni svi zainteresirani u obrazovnom sustavu. Dodao je da su neke županije, poput Međimurske, već počele s procjepljivanjem prosvjetnih radnika. 

O odluci o povratku učenika u škole u Zagrebu

– Grad Zagreb ima relativno stabilnu situaciju, barem u ovom trenutku. Imamo pokazatelje broja zaražene djece koji nisu dramatični, štoviše, imamo i pad tog broja zadnjih dana, rekao je ministar.

Dodao je da će sljedeći tjedan vidjeti kakva je prava slika u školama te da se škole mogu, bude li potrebno, vrlo brzo zatvoriti.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!