Bečani se od prošlog tjedna u kavani Café Museum mogu besplatno testirati na koronavirus bez prethodne prijave. Nakon obavljenog testa mogu se počastiti kavom ili kolačem za van.

Poznata bečka kavana Café Museum koja se nalazi na trgu Karlsplatz, a koja je otvorena još 1899. od prošlog tjedna nudi besplatne brze antigenske testove na koronavirus. Gosti, zaposlenici okolnih ureda i trgovina kao i prolaznici mogu se testirati u unutrašnjosti kavane radnim danima od 15 do 18.30 sati bez prethodne najave. Nakon obavljenog testa mogu se počastiti kavom ili kolačem za van. Testiranja se provode u suradnji s ljekarnom koja se nalazi u neposrednoj blizini kavane.

U kavani je obvezno nošenje maske FFP2, a prije testiranja potrebno je predočiti službeni identifikacijski dokument s fotografijom i iskaznicu austrijskog zdravstvenog osiguranja, takozvanu e-karticu. Rezultati se dobiju nedugo nakon samog testiranja putem SMS-a ili e-maila. Ovi brzi antigenski testovi službeno su priznati.

Nekoliko ugostitelja u austrijskoj prijestolnici još je krajem 2020. godine pokrenulo inicijativu u sklopu koje su prostor svojih kavana nudili na besplatno korištenje učenicima i studentima. Zbog velikog interesa inicijativa je nastavljena i ove godine, no zasad je zaustavljena zbog produljenja lockdowna do 2. svibnja. Među sudionicima je bio i Café Museum, a zahvaljujući ovoj novoj akciji gosti će nakon dugo vremena ponovno moći vidjeti njegov lijep interijer.

Izvor: narod.hr

error: Content is protected !!