Mnogi su trkački događaji odgođeni zbog pandemije korona virusa, a to teško pada trkačima jer nemaju priliku sudjelovati na trkama, družiti se pa i raditi na svojoj formi. Upravo zbog toga željno se iščekuju nove trke, a jedna od njih svakako je Mini maraton “Polog – Široki Brijeg”. Ove godine je jubilarni 30. mini maraton, a među onima koji mu se posebno vesele je Zlatko Javorko Mišetić – najpoznatiji Ljubuški maratonac.

Zlatku je ovo najdraža trkačka manifestacija, a već preko dva desetljeća redovno odlazi na ovaj maraton.

“Kao najstariji maratonac tradicionalno budem svake godine u Širokom Brijegu, tako da se i sada nadam da ću biti među prvima na startu”, istaknuo je Zlatko.

Iako je već u poznim godinama Zlatko i sada često iza sebe ostavlja mlađe trkače. Tako i ovaj put ističe da će iza sebe sigurno ostaviti bar deset mlađih trkača za sobom.

I on kaže kako je pandemija poremetila njegove trkačke planove.

“Zbog pandemije nisu bila organizirana natjecanja pa trčim samo za rođendane”, kaže nam Zlatko.

Govoreći o svojoj trkačkoj karijeri Zlatko kaže da je najdulju utrku otrčao iz Imotskog do Čapljine, ukupno 70 kilometara gdje je tada dobio i vrijednu novčanu nagradu. Također je i zabavljao ljude trčeći unatraške, međutim, zbog nezgoda s automobilima odustao je od toga.

Podsjetimo, Zlatko često trči za rođendane i svadbe, ali i za druge slavljeničke prigode.

Za sudjelovanje u proslavama raznih prigoda nema neku fiksnu cijenu, trči badava, a na slavljenicima je hoće li ga skromno počastiti.

Svi koji žele da trči za njih u posebnim prigodama mogu ga slobodno kontaktirati na broj telefona 063/147 612.

Poslušajte audio razgovor:

Renata Nosić / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!