Benedikt Turudić od veljače je pojačao redove njemačkog Basketball Löwen Braunschweiga

Nakon što je zadnje četiri sezone bio član njemačkog bundesligaša Syntainics MBC Weisenfels u prijelaznom roku ove polusezone 2020/2021, Benedikt Turudić je napustio redove “bijelo narandžastih vukova” iz Weisenfels-a i potpisao za njemačkog bundesligaša “crno zlatne” Lavove iz Braunschweig-a.

Löwen Braunschweig pojačao se na vodećoj poziciji mladim talentiranim brotnjakom Benediktom Turudićem. Ovaj talentirani košarkaš hrvatskih korijena potpisao je 2,5-godišnji ugovor s “crno-zlatnim” lavovima iz Braunschweig-a.

Sigurni smo da se Benedikt uklapa u profil koji smo tražili“, kaže glavni trener Löwen-a Pete Strobl.

Vrlo je mobilan i brz po cijelom terenu. Uz to, mladi Turudić još uvijek ima prostora za daljnji razvoj i napredak.

Benedikt Turudić je 24-godišnji krilni centar, rođen u Njemačkoj kao sin hrvatskih roditelja gdje je započeo svoju košarkašku karijeru u MTV Giessen, u klubu iz grada u kojem je rođen.

U sezoni 2014./15. stigao je u juniore zagrebačke Cedevite s kojom je osvojio kup Dražena Petrovića i bili vice prvaci Hrvatske. Nakon toga igrao je za berlinsku ALBU.

Zbog veće minutaže potpisao je tada ugovor s njemačkim drugoligašem MBC-om s kojim je izborio ulazak u Bundesligu.

U 2015. godini nastupao je za juniorsku reprezentaciju Hrvatske na turniru u Kini. U dobi od 18 godina bio je u Njemačkoj uvršten među 20. najboljih košarkaša u svom godištu.

Od 14. veljače 2021. godine Turudić je novi član tima Löwen Braunschweig-a, igrač koji ima dvojno državljanstvo, hrvatsko i njemačko.

Benedikt Turudić bilježi sjajne partije u njemačkoj Bundesligi.

Turudić je odigrao sjajnu utakmicu i tako pomogao u pobjedi njegove momčad protiv jakog euroligaška.

Naime, odveo je svoj Braunschweig do pobjede nad ALBA-om iz Berlina 87:82.

Njegova momčad je prednost stvorila tijekom treće četvrtine kada su stekli dodatnih devet poena prednosti. ALBA je jako pritiskala u završnici, ali to nije bilo dovoljno, tako da je Euroligaš ipak ostao kratak.

Benedikt Turudić je predvodio svoju momčad s double-double učinkom od 20 poena, 13 skokova, četiri asistencije i dvije ukradene lopte. Ovom pobjedom je njegova ekipa trenutno na 11. mjestu bundesligaške ljestvice, dok je ALBA zadržala drugu poziciju.

Oko mog prelaska u Löwen Braunschweig, Bogu hvala sve se dobro posložilo. Vrlo sam zadovoljan sa svim uvjetima i zatečenim stanjem u mom novom klubu: pozitivnom atmosferom, vrhunskim međuljudskim odnosima.

Imamo dobru dvoranu, odlične trenere, jednom riječju: uistinu imamo sve vrhunske uvjete za rad i napredovanje“, – kazao nam je 24-godišnji Turudić.

Brotnjo.info

error: Content is protected !!