Novi parking na Gracu ponovno će za parkiranje biti dostupan od ponedjeljka, 26. travnja. Naime, kao što smo već ranije pisali, upravo tada je planirani završetak radova, a koji su se odvijali tijekom proteklih mjeseci počevši od studenog lani. Vlasnicima metalnih ljubimaca bit će dostupno 89 parkirališnih mjesta te će ih, kao i do sada, moći koristiti isključivo Dubrovčani, pretplatnici povlaštenih parkirnih karata za 2. i 3. parkirališnu zonu.
glavni projekt izradila je tvrtka Proto-Arch na čelu s glavnom projektanticom Leom Đurović Ruso te projektanticom suradnicom Miom Erak dok radove još uvijek izvodi tvrtka Texo Molior d.o.o. iz Cavtata. Važno je napomenuti kako je cjelokupni projekt Hortikulturne revitalizacije i ozelenjivanja platoa u parku Gradac, kao i odabir materijala rađen sukladno smjernicama Konzervatorskog odjela u Dubrovniku te su za projekt ishođene sve potrebne dozvole Konzervatorskog odjela u Dubrovniku.
Gradonačelnik Mato Franković objavio je i slike novouređenog parkinga iz zraka, ali i poslao poruku svojim konkurentima.
-Nitko nam ne može opovrgnuti cijeli niz projekata koje smo realizirali. Pogledajte samo parking Gradac kako izgleda danas u odnosu na ono kako je izgledao posljednjih 50 godina. Vjerujem da se vidi razlika. I naravno, parking će i dalje biti isključivo i jedino za građane Grada Dubrovnika jer su nam upravo oni, kao i tijekom cijelog mandata, na prvom mjestu – poručio je, a svoju objavu počeo je riječima: ‘Netko bi rekao da je fotomontaža, zar ne?’.

Foto: Facebook/Mato Franković

Izvor:du list

error: Content is protected !!