Na novom parkingu za bicikle ispred Gradske uprave Banjaluka jutros su popunjena sva mjesta, nakon što su zaposleni odlučili iskoristi lijepo vrijeme i na posao doći biciklom.

S ciljem promoviranja zdravog života i zaštite životne sredine kroz smanjenje upotrebe motornih vozila, nova gradska administracija izgradila je parkinge za bicikle zaposlenih u Gradskoj upravi, javlja N1.

Prema riječima gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića, cilj je da se usadi jedna nova navika, koju nisu imali, a to je da kad god mogu dođu na posao biciklom i da kroz takve navike mijenjaju kulturu prometa.

“Želimo uspostaviti trend, u kojem je moderno doći na posao biciklom ili javnim prevozom, da postane moderno živjeti jedan zdrav život. Mi ćemo subvencionirati kupovinu bicikla radnicima, a bit će omogućena i kupovina na rate. Pronalazimo modalitet kako da u narednom razdoblju nagradimo radnike koje se odluče promijeniti navike”, rekao je gradonačelnik.

Izradu parkinga u obliku oldtimera Tise Milosavljevića, donirao je Sportski shop „Joša“, kojem je gradonačelnik Draško Stanivuković uručio zahvalnicu.

“Čast mi je bila sudjelovati u ovom projektu i nadam se da će ovakav jedan poklon biti od koristi našem gradu i našim građanima”, kazao je Mile Jovišić, manager firme Sport shop „Joša“.

/HMS/

error: Content is protected !!