Fantastična Sara Kos, boksačica BK Petra Zrinskog iz Zagreba i hrvatska prvakinja u kategoriji 64 kg, borit će se za zlato na jakom međunarodnom turniru AIBA kategorije, 58. Beogradskom pobjedniku.

Hrvatska prvakinja u polufinalu je sudačkom odlukom 4:1 pobijedila domaću predstavnicu, reprezentativku Srbije Jelenu Janičijević.

Prije toga Sara je pobijedila reprezentativke Mađarske i Francuske, upisala tri pobjede zaredom u tri dana i u ponedjeljak za zlato će se boriti protiv Ruskinje Aleksandre Ordine.

Sarino finale na rasporedu je kao četvrta borba iza 15 sati, objavio je Hrvatski boksački savez.

Četiri hrvatska boksača u nedjelju nisu uspjela proći u polufinale, a sva četvorica upisali su poraze od boljih i iskusnijih ruskih predstavnika.

Poslije pobjeda nad reprezentativcima Švedske, odnosno Bugarske, u kategoriji 69 kg Filip Kolar izgubio je od Rusa Alisa Šarihova, a Gabrijel Veočić u kategoriji 75 kg od Nikite Voronova.

Debitant Kristijan Duje Gaćina, kojem je nastup na Beogradskom pobjedniku bio prvo pravo vatreno krštenje u seniorskoj konkurenciji na međunarodnoj sceni, u teškoj kategoriji 91 kg izgubio je sudačkom odlukom od Timura Gamzatova.

Olimpijski kandidat Marko Milun u superteškoj kategoriji + 91 kg zaustavljen je od isto tako iskusnijeg ruskog boksača, osvajača europskih i svjetskih medalja, odličnog Maksima Babanina.

Marku Milunu i njegovom treneru Leonardu Pijetraju takva jaka provjera trebala bi poslužiti u pripremama za olimpijske kvalifikacije u lipnju i dati im uvid što još treba ispraviti i poboljšati u Milunovoj formi u sljedećih četrdesetak dana do olimpijskih kvalifikacija u Parizu.

Na isti način u Beogradu su u prvim borbama zaustavljene i dvije naše olimpijske kandidatkinje, Marija Malenica i Nikolina Ćaćić.

Treba vjerovati i da će njima i njihovim trenerima to dobro poslužiti u završnoj fazi priprema za Pariz u lipnju.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!