Antonio Kamenjašević osvojio je u subotu brončanu medalju u kategoriji do 77 kilograma grčko-rimskim stilom na Europskom prvenstvu u Varšavi.

Od 2005. godine to je ukupno osma brončana medalja za hrvatsko hrvanje na Europskim prvenstvima.

– Još mi se ni dojmovi nisu slegli, nisam se ni odmorio, još nisam ni svjestan svojeg uspjeha. Velika seniorska medalja, ali nikako da mi se slegne sve koliko je to veliki uspjeh, rekao je na konferenciji za medije u Zagrebu. 

Antonio Kamenjašević do sada je osvajao svjetske i europske medalje u mlađim uzrastima, 2014. srebro na SP za kadete, 2016. srebro na SP za mlađe seniore, te 2017. također srebro na EP za mlađe seniore. Ovo je njegova prva velika medalja u seniorskom uzrastu.

– Imao sam pet teških borbi na turniru, rekao je Kamenjašević.

Na putu do bronce Kamenjašević je u kvalifikacijskoj borbi pobijedio Grka Georgiosa Prevolarakisa, da bi u osmini finala izgubio od predstavnika Mađarske, kasnijeg prvaka, Tamasa Lorincza. Uslijedio je repesaž u kojemu je pobijedio Rumunja Iliea Cojocariu, Bjelorusa Cimura Beredjeva i Nijemca Michaela Felixa Widmayera u borbi za broncu.

– Ne znam što kažem, osim da se zahvalim svima koji su uz mene, obitelji bez koje ništa ovo ne bi bilo moguće, mojoj curi Ivoni, rekao je Kamenjašević te zahvalio i svim Savezima koji su uz njega. Posebno je istaknuo i trenera Eugena Jakovljevića i svoj klub Herkul.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!